Pretraga

[Fotogalerija] Primopredaja na Savi u ponedjeljak, a SC potvrđuje da će Cvjetno završiti na vrijeme

A- A+

Rekonstrukcija domova pri samom je kraju. Na Studentskom naselju Stjepan Radić već je proveden tehnički pregled, a građevinska inspekcija na Cvjetnom je od četvrtka te se dobivanje uporabne dozvole može očekivati početkom sljedećeg tjedna. Službeni rok za početak useljenja je 4. siječnja pa će, ako sve bude po planu, studenti moći u nove sobe odmah nakon što se oporave od proslave Nove godine.

Dok je Sava skoro pa gotova, na Cvjetnom se još uvijek radi punom parom. Jutros je na gradilištu bilo čak 920 radnika, a paralelno se uređuju hodnici, donosi i slaže namještaj, postavljaju sanitarije, dok se u pojedinim paviljonima sređuje već i Wi-Fi.

Izdvojeni članak

Saznajte kada počinje rezervacija soba i useljenje u nove studentske domove

Primopredaja ključeva po paviljonima na Savi kreće već od 21. prosinca, a 23. u 10 sati organizirat će se svečano otvorenje rekonstruiranog Studentskog naselja Stjepan Radić.

– To znači da sljedeći tjedan iz Naselja Stjepan Radić odlaze radnici i naši ljudi preuzimaju Savu. Uskoro će biti gotovo i Cvjetno, a sve sobe će biti useljive do 4. siječnja 2016, potvrdio nam je sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović

Da provjerimo kako izgleda Studentsko naselje ‘Cvjetno naselje’, u petak ujutro smo posjetili gradilište. Unatoč velikoj zaposlenosti, atmosfera na Cvjetnom je jako dobra. Uz posao i blato preko glave, vrijedni radnici uspijevaju se i našaliti, a u pauzi za gablec su bili raspoloženi i za kratki foto session.

Najviše ih je interesiralo iz kojeg smo medija, a većina je pretpostavila da smo iz Večernjeg lista pa smo im morali objašnjavati da oni fotografiraju samo po noći. Zna se da na gradilištu ne smijete ostati dužni.

Dok čekate na useljenje u nove sobe pogledajte našu fotoreportažu i provjerite sviđa li vam se odabir pločica, kupaona te nova klonja.