Pretraga

[FOTOGALERIJA] Useljeni prvi studenti na Trsat: Evo kako izgledaju nove sobe

A- A+

Nakon žustrih previranja oko plaćanja stanarina u novom studentskom domu na Trsatu, prvi studenti ovih su dana useljeni u svoje nove sobe, a otvaranju novih domova u Rijeci između ostalih nazočili su i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin.

Foto: http://www.mojarijeka.hr/

Izdvojeni članak

Postignut je dogovor oko nižih cijena smještaja u studentskom naselju ‘Trsat’

Na Sveučilišnom kampusu Trsat smjestila su se tri ovosagrađena objekta koja primaju ukupno 750 stanara, a kako je istaknuo rektor Lučin, 24 mjesta čuvaju se za gostujuće nastavnike te oko dvadesetak mjesta za studente na razmjeni. Cjelokupna vrijednost investicije iznosi oko 180 milijuna kuna dobivenih iz europskih fondova putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Rektor Lučin za riječke medije otkrio je kako se radilo o velikom projektu koji je potpomognut Sveučilišnim igrama.

– Ja mislim da su nam puno pomogle Europske sveučilišne igre da ispoštujemo sve rokove da na vrijeme sve bude izgrađeno. Napokon će svi građani moći vidjeti što je sveučilišni kampus i što on sve nosi sa sobom, kazao je Lučin te je dodao kako se nada da će ovim studentskim domovima postići ugođaj američkih sveučilišta.

Otvaranjem domova stigli su i prvi stanari koji će naredne akademske godine boraviti u novome smještaju nadomak svojim fakultetima koji se nalaze unutar Kampusa. 

– Jako je lijepo uređeno i sve lijepo izgleda. Liste su bile jednake za prijavu za ovaj dom i onaj na Podmurvicama. Dom ima sve što studentu treba, a u blizini je i studentski restoran tako da je sve super, kazao je Marko Nikolić student Tehničkog fakulteta.