Pretraga

Franjevci otvorili natječaj za besplatan smještaj studenata u domu u Zagrebu

A- A+

Slično kao prethodnih godina, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca raspisala je natječaj za besplatni smještaj studenata u ‘Domu sv. Antuna Padovanskoga’ u Zagrebu. Natječaj je namijenjen katoličkim studentima, a prednosti imaju oni slabijeg imovinskog statusa.

Foto: Unsplash

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca otvorila je natječaj za besplatni smještaj studenata u ‘Domu sv. Antuna Padovanskoga’ u Zagrebu na Svetom Duhu za akademsku godinu 2021./2022.

– Smještaj je namijenjen katoličkim studentima svih fakulteta, isključivo mladićima, a prednost će imati kandidati slabijeg imovinskog stanja i boljeg prosjeka ocjena, iz obitelji s brojnijom djecom, koji već ne uživaju studentsku stipendiju, ili neku drugu financijsku pomoć slične kategorije, piše u natječaju.

Prijave na natječaj primaju se do 25. kolovoza, a o dokumenata je pošto potrebno poslati:

  • pisanu molbu s obrazloženjem zbog čega kandidat traži smještaj u ‘Domu sv. Antuna Padovanskoga’;
  • slabo imovinsko stanje u obitelji potkrijepiti potvrdom socijalnog ureda;
  • pisanu preporuku vlastitog župnika koji poznaje kandidata s jamstvom da je kandidat praktični vjernik;
  • presliku osobne iskaznice; krsnog lista; rodnog lista; domovnice; maturalne svjedodžbe;
  • potvrdu o upisanom fakultetu;
  • potvrde i priznanja o sudjelovanju na natjecanjima na svim nivoima i postignuta priznanja i nagrade (ako ih kandidat ima) kao i potvrde ili preporuke od nadležnih osoba i institucija za one koji su u posljednjih 12 mjeseci obavljali volonterski rad.
Izdvojeni članak
studentski dom stjepan radić sava

Otvorene prijave za studentske domove u Zagrebu i Splitu: Provjerite što vam treba od dokumenata

Kada je riječ o studentima koji su već boravili u ovom domu, uvjet za produženje boravka jest potvrda da je student položio sve ispite iz protekle godine.

Studenti koji se žele prijaviti na natječaj prijave šalju na adresu:

Dom sv. Antuna Padovanskoga (za natječaj)
Sveti Duh 33
10 000 Zagreb

Kako je navedeno uz tekst natječaja, rezultati će biti objavljeni na internetskim stranicama: www.ofmconv.hr i www.veritas.hr te na na FB stranici Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog 2. rujna.