Pretraga

Otvorene prijave za studentske domove u Zagrebu i Splitu: Provjerite što vam treba od dokumenata

A- A+

Kraj akademske godine je blizu, a studenti koji studiraju izvan prebivališta već sada kalkuliraju gdje će stanovati najesen. Studentski centri u Zagrebu i Splitu raspisali su natječaje za smještaj u studentskom domu.

Foto: Dominik Smolak

Studentski centri u Zagrebu i Splitu otvorili su natječaje za smještaj u studentskim domovima, s tim da prijave kreću tek od 1. srpnja.

Domovi Studentskog centra u Zagrebu

Studenti i budući brucoši koji se žele natjecati za smještaj u nekom od domova Studentskog centra u Zagrebu obavezno se na natječaj prijavljuju putem poveznice od 1. srpnja u 7:00 sati.

I naredne, kao i prethodnih akademskih godina, pravo na smješta u studentskim domovima u Zagrebu imaju:

  • redoviti studenti, državljani Republike Hrvatske,
  • redoviti studenti, državljani zemalja članica EU s prijavljenim boravkom u RH,
  • osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, koje su upisane na visokim učilištima u RH,
  • studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Od osnovnih dokumenata za prijavu je potrebno:

– popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC „A“,
– popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC „B“ – samo brucoši koji su završili srednjoškolsko obrazovanje izvan RH
– privola / suglasnost za objavu osobnih podataka
– potvrdu / uvjerenje o prebivalištu (MUP) ili fotokopija osobne iskaznice RH
– dokaz o uplati troškova natječajnog postupka
– tiskanica prijave za studentski dom – nije obvezno priložiti zbog epidemioloških mjera

Ovisno o kategoriji u kojoj se natječu, studenti mogu ostvariti i dodatne bodove na natječaju i za to je potrebno uz temeljnu slati i dodatnu dokumentaciju, a o kojim je sve dokumentima riječ detaljno možete proučiti u samom dokumentu natječaja ispod ovih redaka.

Kako stoji u obavijesti SC-a u Zagrebu, studenti koji se natječu te maturanti koji će akademske 2021./2022. godine upisati prvi puta prvu godinu studija (brucoši), prijavu s traženom dokumentacijom šalju poštom preporučeno u razdoblju od 1. srpnja do 23. srpnja 2021. (uzima se u obzir i pošta poslana na dan 23. srpnja 2021.) Prijave se podnose na adresu: Studentski centar u Zagrebu; Poslovnica za smještaj studenata; Savska cesta 25; 10 000 Zagreb. Iz SC-a poručuju kako dokumenti koji pristignu izvan roka natječaja neće biti razmatrani. Dodatno poručuju i da će rezultati natječaja biti objavljeni do 16. kolovoza na web stranici SC-a i na oglasnoj ploči Poslovnice za smještaj studenata u SC-u.

Detaljne informacije o natječaju i obrasce za prijavu možete pronaći na webu SC-a i u natječaju ispod. Napomena: ako vam dokument ispod nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [394.09 KB]

Domovi Studentskog centra u Splitu

Osim zagrebačkog i Studentski centar u Splitu otvorio je natječaj za smještaj u domovima. Kako stoji u obavijesti SC-a Split, na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti studenti koji pohađaju preddiplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij u statusu redovitog studenta i studenti s invaliditetom koji pohađaju poslijediplomski sveučilišni studij na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, a koji su ujedno i:

  • državljani Republike Hrvatske,
  • državljani zemlje članice Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji ima odobren status stranca na stalnom boravku u Republici Hrvatskoj,
  • osoba sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, a koji nema zasnovan radni odnos i/ili ne obavlja samostalnu djelatnost obrta, slobodnog zanimanja i/ili poljoprivrede i šumarstva

– Rok za prijavu na natječaj je od 1. srpnja do 20. srpnja do 14.00 sati putem on-line prijave preko A- obrasca, odnosno do 20. srpnja do ponoć (do 00.00 sati) preporučenom poštom za svu ostalu dokumentaciju. Uvjet je da je prijava na natječaj s propisanom dokumentacijom upućena poštom preporučeno ili predana ovlaštenom pružatelju poštanskih usluga. Preporučujemo studentima da ne čekaju zadnji dan za slanje prijave već da prijavu pošalju čim prikupe svu potrebnu dokumentaciju, pojasnili su iz SC-a u Splitu.

Osim online prijave putem linka kojeg će SC Split objaviti 1. srpnja i ondje je dokumentaciju potrebno slati poštom.

– Nakon što se prijavite na A obrazac i potpišete PRIJAVU na A obrascu i Izjavu o članovima obitelji, tada treba popuniti, potpisati, isprintati i ovjeriti i B obrazac (ovisno o godini studija), te sve zajedno sa svom ostalom dokumentacijom poslati preporučenom poštom na adresu ”Studentski centar Split”, Cvite Fiskovića 3, Split 21 000, s naznakom – Dokumentacija za prijavu na natječaj za upis u studentski ili učenički dom akademska 2021./22., pojašnjavaju iz SC-a.

Detaljne informacije o natječaju, kao i obrasce za prijavu, možete pronaći na webu SC-a i u natječaju ispod. Napomena: ako vam dokument ispod nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [240.40 KB]

studentski dom stjepan radić sava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap