Pretraga

Hrvatski studenti tvrde: Najbolje je spremati ispite u večernjim satima

A- A+

Nakon što smo prikupili nekoliko studentskih argumenata zašto je bolje učiti u jutarnjim ili večernjim satima, postavili smo anketu na portalu kako bismo doznali čemu je priklonjenija većina. Na upit ‘Koje doba dana vam najbolje odgovara za učenje?’ svoj odgovor je dalo preko 350 fakultetlija, a evo koje doba preferira najveći broj njih kad je u pitanju spremanje ispita.

Vrijeme kada je ljudima najveća koncentracija i kad najbolje učite ovisi od osobe do osobe, jer svi smo različiti pa nam i različite stvari odgovaraju. Nakon što smo od nekolicine studenata zatražili objašnjenje zašto najlakše uče u jutarnjim ili večernjim satima, kao i kad je lijepo ili tmurno vrijeme, postavili smo anketu na portalu kako bismo doznali čemu je priklonjenija većina. Upit je glasio: ‘Koje doba dana vam najbolje odgovara za učenje?’, a svoj odgovor je dalo preko 350 studenata.

Jutarnih tipova oko 26 posto

Od ukupnog broja anketiranih, njih oko 26 posto je otkrilo kako najlakše usvajaju gradivo u jutarnjim satima. Moguće da se radi o činjenici kako su ujutro najsvježiji te da im je shodno tome najviša razina koncentracije upravo u prvom dijelu dana.

Studentima večernje učenje najviše odgovara

Za razliku od jutarnjih tipova, čak je 46 posto noćnih ptica koje smatraju da najbolje uče u večernjim satima.

Između dvije vatre nalazi se oko 17 posto studenata koji se knjige prihvate u popodnevnim satima jer tada njihovo čitanje i ponavljanje ima najbolji učinka. Međutim, deset posto studenata smatra da doba dana uopće nema nikakav utjecaj na njihovo učenje.

Rezultati ankete