Pretraga

I ove se godine upisi na jedan od najvećih fakseva održavaju online, objavljeni i datumi

A- A+

U epidemiji i prošlogodišnjem lockdownu pokazalo se kako se u nuždi dobar dio administrativnih poslova može obaviti online putem. Neki fakulteti tako su organizirali i upise. Filozofski u Zagrebu i ove će godine studente upisivati putem online aplikacije.

indeks

Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

Osim što su za ovu godinu ukinuli prijemne ispite za upis studija psihologije i anglistike, a Filozofskog fakulteta u Zagrebu obavijestili su maturante da će se i ove godine upisi na fakultete provoditi online putem.

Podsjetimo, uz prijave putem sustava Postani student, maturanti koji su ostvarili pravu upisa prijašnjih su se godina na fakultete morali doći i fizički upisati. Zbog pandemije su se lani ti upisi većinom odvijali online, a neki fakulteti su, poput Filozofskog, tu praksu očito odlučili zadržati i za ovu godinu.

Upisi na Filozofski od 22. do 24. srpnja

Upisi na Filozofski, za maturante koji ostvare to pravo po završetku državne mature, odvijat će se putem ove online aplikacije. Proces će započeti u četvrtak 22. srpnja u 9.00 sati i trajat će do subote 24. srpnja.

U obavijesti Filozofskog stoji i da maturanti koji se upisuju trebaju prethodno pripremiti sljedeću dokumentaciju u digitalnom obliku:

 • fotografija studenta,
 • fotografija prednje i stražnje strane osobne iskaznice
 • fotografija ili dokument potvrde o uplaćenim troškovima upisa
 • fotografija ili dokument potvrde o uplaćenim troškovima školarine (ako je potrebno ju platiti)

Preporučuje se da maturanti zahtjev ispune već prvi dan

– Preporučuje se da upisni zahtjev ispunite u četvrtak 22. srpnja zbog mogućnosti potrebe dopune upisne dokumentacije, jer potpuni upisni zahtjev treba biti predan do subote 24. srpnja. Troškovi upisa u prvu godinu preddiplomskog studija koji uključuju upisninu i paket upisne dokumentacije (upisni list, prijavni list, studentsku iskaznicu, ugovor, osiguranje studenta od posljedica nesretnog slučaja) u akademskoj godini 2021/22. iznose 270,00 kuna. Za one studente koji već posjeduju studentsku SmartX karticu izdanu od Filozofskog fakulteta troškovi upisa i paketa upisne dokumentacije iznose 220,00 kuna, piše u obavijesti Filozofskog, a podatke za uplatu moguće je pronaći ovdje.

Sažeto u sedam koraka, postupak upisa na Filozofski, piše to na stranici fakulteta, izgledat će ovako:

 1. Priprema potrebne digitalne dokumentacije
  • fotografija studenta,
  • fotografija prednje strane osobne iskaznice
  • fotografija stražnje strane osobne iskaznice
  • fotografija ili dokument potvrde o uplaćenim troškovima upisa
  • fotografija ili dokument potvrde o uplaćenim troškovima školarine (ako je potrebno ju platiti)
 2. Ispunjavanje online zahtjeva za upis
 3. Nadopuna dokumentacije putem online sustava (ako je potrebna nadopuna bit ćete obaviješteni putem elektroničke pošte)
 4. Primanje obavijesti putem elektroničke pošte o uspješno obrađenom upisnom zahtjevu
 5. Potvrda suglasnosti o obvezi slanja ugovora o studiranju, upisnog lista i izjave poštom fakultetu
 6. Preuzimanje ugovora o studiranju, upisnog lista i izjave putem online sustava za upise
 7. Slanje poštom ispisanih i potpisanih ugovora o studiranju (dva primjerka), upisnog lista (jedan primjerak) i izjave (jedan primjerak) na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet; Ivana Lučića 3, 10 000 Zagreb