Pretraga

Imamo mrak fotke iz studentskog doma koji se 1971. nalazio unutar zagrebačkog hotela Panorama

A- A+

Za vrijeme bivše Jugoslavije, većina poslovnih objekata, osobito velikih, bila je u rukama države pa tako i nekadašnji hotel Sport (danas hotel Panorama, kod Doma Sportova). Ono što je zanimljivo za taj i danas popularni hotel, koji odavna nije u rukama države, je činjenica da je dugi niz godina imao i dio namijenjen za studentski smještaj. 

Panorama godinu prije Univerzijade, kada su po prilici ukinute studentske sobe u tom hotelu / foto: Stanko Szabo

Kako nam je pojasnio autor dolje priloženih fotografija Sloven Mosettig, negdje po prilici oko Univerzijade, ukinuli su se smještajni kapaciteti za studente u hotelu Sport, u kojima je bilo dosta živopisnih prizora studentskog života.

Dva od njih iz arhive gospodina Mosettiga smo podijelili s vama.

Prva fotografija koju možete vidjeti, osim što svakako ima povijesni značaj, ima u sebi uključenu i poznatu ličnost odnosno legendu hrvatske košarke. Naime, ovaj raspjevani par na fotografiji su Vlado Vanjak i njegova tadašnja djevojka Katija.

– Kasnije su se vjenačali, dobili djecu, ali već dugi niz godina su rastavljeni, pojašnjava nam autor fotografije iz jedne od studentskih doma u bivšem hotelu Sport.

Vesela družina u sobi u studentskom dijelu hotela Sport / Fotografija uz dopuštenje preuzeta od autora Slovena Mosettiga

Druga je fotografija također načinjena u jednoj od tih studentskih soba, a na njoj se nalazi djevojka iz ‘neke muslimanske zemlje’.

– Nemam pojma što se s njom poslije događalo, govori nam Sloven.

Fotografija uz dopuštenje preuzeta od autora Slovena Mosettiga