Pretraga

Iz SC-a odgovorili dokle ćete u menzi morati trpjeti Jogo umjesto Euforije

A- A+

‘Uklanjanjem ‘Euforije’ iz menze nanesena je velika duševna bol mnogobrojnim studentima – ima li uopće više smisla studirati?’, pitaju se mnogobrojni zagrebački studenti. Nakon što je njihov omiljeni jogurt zamijenjen onim drugoga proizvođača, pokrenuli su peticiju kojom traže povratak tog popularnog jogurta u menze. No, sudeći prema odgovoru Studentskog centra, to se neće dogoditi tako skoro.

foto i obrada: srednja.hr

Nešto manje od 1.500 studenata potpisalo je peticiju pod naslovom Vraćanje ‘Euforije’ u zagrebačke menze. Njihov omiljeni desert zamijenjen je voćnim desertom drugog proizvođača. Kako je do toga došlo i do kada će umjesto Euforije u menzama dostupan samo Jogo upitali smo zagrebački Studentski Centar.

Izdvojeni članak

[FOTO] Na žalost brojnih studenata, ovakvi se prizori više ne viđaju u zagrebačkim menzama

– Studentski centar u Zagrebu, kao obveznik Zakona o javnoj nabavi u svojstvu nositelja zajedničke javne nabave za Studentski centar u Zagrebu i Studentski centar Varaždin, proveo je otvoreni postupak javne nabave Mlijeka i mliječnih proizvoda i s najpovoljnijim ponuditeljem temeljem kriterija ekonomski najpovoljnije ponude ugovorio za traženi proizvod ‘Jogurt desertni 150 g čašica’ ‘Jogo’, termizirani mliječni desert 150 g proizvođača Dukat d.d. Provedenim postupkom javne nabave, ugovoreni proizvod bit će isporučivan sljedeće dvije godine, stoji u pisanom odgovoru sanacijskog upravitelja SC-a, Mirka Bošnjaka.

Inače, svoje su nezadovoljstvo zamjenom Euforije za Jogo, osim potpisom, studenti izrazili i brojnim nostalgičnim i tugujućim komentarima.

Jedni su tako ustvrdili kako je ona bila ‘jedina svjetla točka zagrebačkih menzi’, drugi da su ‘zbog Euforije produžili studiranje za još jednu godinu’, a treći pak poručuju da im je izbacivanjem Euforije iz ponude ‘narušen suverenitet i tradicija menziranja kao pojave u društvu’. Poruke podrške peticiji stižu i od zadarskih studenata, ali i budućih brucoša.