Pretraga

Jedno sveučilište daje studentima subvencije za smještaj: Provjerite kako do novca

A- A+

Sveučilište u Rijeci u novoj akademskoj godini dodjeljuje najviše 378 subvencija studentima slabijeg socioekonomskog statusa za smještaj. Time je to jedino sveučilište u Hrvatskoj koje studentima subvencionira smještaj. Prijaviti se može do 30. listopada.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Sveučilište u Rijeci objavilo je javni poziv za dodjelu subvencija za smještaj studentima Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2020./2021.

Izdvojeni članak

Nakon pritiska medija, Sveučilište u Rijeci objavilo liste dobitnika subvencije za dom

Dodijelit će najviše 378 subvencija studentima slabijeg socioekonomskog statusa koje će se isplaćivati semestralno za razdoblje od 1. rujna 2020. do 15. srpnja 2021. godine u skladu s kriterijima za dodjelu subvencija koji su sastavni dio ovog poziva, a za što je u proračunu Sveučilište osiguralo 400.000,00 kuna i time postalo jedino Sveučilište u Republici Hrvatskoj koje dodatno pored Ministarstva znanosti i obrazovanja subvencionira smještaj studenata te tako olakšava pristup visokom obrazovanju.

Pravo prijave imaju studenti Sveučilišta u Rijeci koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom naselju „TRSAT“ temeljem Natječaja za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2020./2021., a čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna) te studenti čija obitelj koristi zajamčenu minimalnu naknadu (stalnu pomoć za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi).

Krajnji rok za podnošenje prijave je ponedjeljak, 30. listopad 2020. do 16:00 sati.

Kontakt adresa za nejasnoće i dodatne informacije u vezi je [email protected]. Detalje javnog poziva možete pronaći u dokumentu na dnu teksta, a potreban obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Ako vam se dokument javnog poziva ne učitava, osvježite stranicu*

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [529.15 KB]