Pretraga

Kandidat za dekana Filozofskog, koji je prepisao dio programa, povukao kandidaturu

A- A+

Nakon što je više medija objavilo dokument iz kojeg je vidljivo da je prepisao dio svog programa, kandidat za novog dekana Filozofskog fakulteta Tomislav Galović odustao je od utrke. Podsjetimo, dijelovi njegova dekanskoga programa doslovno su prepisani od programa jedne bivše kandidatkinje, trenutno državne tajnice u Ministarstvu obrazovanja Ivane Franić.

Filozofski fakultet u Zagrebu | foto: srednja.hr

Na posljednjoj sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta jedan od dekanskih kandidata Tomislav Galović objavio je da odustaje od utrke za tu funkciju.

Odustao zbog online sjednice

Vijesti su to koje dolaze nakon što je više medija, uključujući i nas, objavilo analizu prema kojoj je Galović dio svojeg programa doslovno prepisao od jedne bivše dekanske kandidatkinje. I to ne od bilo koje, već od Ivane Franić. Franić se za dekanicu natjecala prije tri godine, tada je bila bliska s rektoratom budući da je bila dio privremene nametnute uprave, a posljednjih je par godina državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Analizu, koja je kružila Filozofskim, detaljno smo provjerili i dopunili. Za komentar smo upitali i profesora Galovića i državnu tajnicu Franić, no nakon višestrukih upita, što pisanih, što telefonskih, odgovore nismo dobili. Kako doznajemo iz nekoliko upućenih izvora, na sjednici održanoj u srijedu Galović je prisutnima objasnio da je bio izložen medijskom linču. U nekom trenutku glasalo se o dva prijedloga za održavanje sjednice Vijeća na kojoj će se raspravljati i odlučivati o pružanju podrške dekanskim kandidatima. Jedan je prijedlog bio da se sjednica održi što prije i to online, a drugi da se održi uživo kad se steknu epidemiološki uvjeti.

Galović je bio za potonji prijedlog. Nakon što je taj prijedlog odbijen on je rekao da ne želi sudjelovati na online sjednici Vijeća i budući da se neće održati uživo, on povlači svoju dekansku kandidaturu.

Izdvojeni članak

Dosta nezgodno: Kandidat za dekana Filozofskog dio programa prepisao od državne tajnice

Opet nam ništa ne odgovara

Nakon što je Galović svojevoljno ispao iz utrke, za dekanicu, odnosno dekana natjecat će se Renata Geld i Neven Jovanović, čiji je program već jednom bio odbijen na Senatu uz bizarno obrazloženje u kojem se problematičnim isticalo i to što je u centar svoga rada obećao staviti studente. Sljedeću srijedu Vijeće Filozofskog trebalo bi na online sjednici odlučivati i raspravljati o dva preostala dekanska programa te kandidatu ili kandidatima dati podršku.

Nakon toga, ako procedura bude tekla glatko, podržani programi trebaju dobiti podršku Senata zagrebačkog sveučilišta. Kad i ako dobiju podršku Senata, sve se vraća na Filozofski gdje Fakultetsko vijeće zatim izabire jednog kandidata za novog dekana.

U vezi njegova odustajanja usred procesa kontaktirali smo profesora Galovića. Zanimalo nas je zašto je točno odustao od kandidature. Upit smo poslali prije više od 24 sata, no kao i prethodni put, odgovor nismo dobili. Na portalu ćemo ga objaviti čim ga dobijemo.

Kandidat za dekana Filozofskog, koji je prepisao dio programa, povukao kandidaturu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap