Pretraga

Koje su karakteristike dobrog studenta? ‘Da moram reći u jednoj riječi, onda je to organizacija’

I dok smo na našem panelu na konferenciji Obrazovanje na prekretnici raspravljali o tome kakvi trebaju biti dobri profesori, studentica Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia Andrea Đanić objasnila je što čini dobrog studenta kako bi automatski i profesorima bilo lakše održati predavanje.

Andrea Đanić

Andrea Đanić, studentica Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia | Foto: Niko Gogo

Vrlo često se raspravlja o tome kakvi bi profesori trebali biti da bi svoja predavanja učinili zanimljivima i poučnima. O tome se raspravljalo i na našem panelu ‘Kakvi profesori trebaju biti da budu dobri profesori?‘ na kojem su sudjelovali Maja Vidović, profesorica menadžmenta ljudskih potencijala na RIT Croatia, Peter Schmidt, profesor računovodstva na RIT Croatia te studentica Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia, Andrea Đanić.

‘Organizacija, organizacija i još malo organizacije’

Studentica je zato objasnila kakvi studenti trebaju biti da bi bili dobri i kako bi tako i profesorima bilo lakše održati predavanje.

– Ja prva imam milijun aktivnosti – studiram, radim, u studentskom sam vijeću i ako sebi ne organiziram dane tjedan dana unaprijed ništa od toga. Znači organizacija, organizacija i još malo organizacije. Da moram reći u jednoj riječi, onda bi to bila organizacija, rekla je studentica Andrea.

@srednja_hr Kakav bi trebao biti dobar student? Odogvor na to pitanje dala je studentica @RIT_Croatia Andrea Đanić, a o čemu se još pričalo na panelu “Kakvi profesori trebaju biti da budu dobro profesori?” s konferencije Obrazovanje na prekretnici, otkrijte preko linka u opisu profila! 👆🏻 #nastavnici #profesori #RITCroatia #srednjahr #faks #studij #studiranje #studenti #student #studentslife ♬ Asian style warm tropical house – Future Oriented Triad

‘Da sudjelujem na predavanju, da postavljam pitanja pa makar rekla neki krivi odgovor’

Osim organizacije, navela je još nekoliko stavki koje čine dobrog studenta.

– Mislim da je također važno da si rješavam zadaće, da sudjelujem na predavanju, da postavljam pitanja i makar rekla neki krivi odgovor tako ću više naučiti nego da samo sjedim i šutim i ne radim ništa, zaključila je Andrea.

Cijeli panel o tome kakvi profesori trebaju biti da bi bili dobri pogledajte u videu ispod.


Portal srednja.hr održao je konferenciju Obrazovanje na prekretnici. Događaj se održao 7. studenog, a kroz sedam panela i četiri predavanja govorili smo o aktualnim izazovima pred kojima se obrazovni sustav nalazi. Više o konferenciji možete pročitati u rubrici Obrazovanje na prekretnici. Pretplatnici portala srednja.hr, bilo mjesečni ili godišnji, cijelu konferenciju još uvijek mogu pogledati online. Kako biste pogledali snimke s konferencije, pretplatite se putem ove poveznice i postanite dio naše zajednice. Snimke će biti vidljive u rubrici srednja.hr+. O svim pogodnostima pretplate pročitajte ovdje.