Pretraga

Povećana minimalna studentska satnica za 2021. godinu

A- A+

Vlade Republike Hrvatske danas je odlučivala o povećanju minimalne plaće u Hrvatskoj. Ona će od 1. siječnja 2021. iznositi 3.400 kuna neto, odnosno 4.250 kuna bruto. Povećanje minimalne plaće direktno je povezano i s minimalnom studentskom satnicom, što znači da od Nove godine raste i naknada za obavljanje studentskog posla.

Studentski ugovor| foto: srednja.hr

Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće u Republici Hrvatskoj, sukladno posebnome propisu, podijeli sa 160.

Na sjednici održanoj ovoga četvrtka, Vlada je predložila da se bruto minimalac povisi na 4.250 kuna. To znači da bi od 1. siječnja 2021. godine minimalna studentska satnica trebala iznositi 26,56 kuna.

Izdvojeni članak
student servis

Epidemija pogodila i studentski rad: ‘Planiram se držati ovog posla jer je teško pronaći nešto drugo’

Nakon povećavanja minimalne plaće u Hrvatskoj, odluka o novom minimalcu za studente prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova postaje službena nakon što ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs donese poseban propis o iznosu minimalne naknade. Sukladno spomenutom Zakonu, odluka ministra mora biti donesena u roku od 15 dana nakon što Vlada Republike Hrvatske donese uredbu o visini minimalne plaće.

Podsjetimo, minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu za 2020. godinu iznosi 25,39 kuna.

Copy link
Powered by Social Snap