Pretraga

Ministarstvo potvrdilo: Proces dodjele STEM stipendija kreće sljedeći tjedan

A- A+

U tijeku je natječaj za državne socio-ekonomske stipendije, a ove godine Ministarstvo će dodijeliti i STEM stipendije, njih 3.400. Kako nam je potvrđeno, proces dodjele kreće sljedećeg tjedna, kada će studenti zaprimiti prve mailove Ministarstva.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti u ponedjeljak 2. studenog 2020. godine uputiti obavijest s uputama za provjeru podataka. Obavijest se šalje na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021. Provjera podataka trajat će od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine od 8:00 sati, do subote, 7. studenog 2020. godine do 8:00 sati, rekli su nam ovog četvrtka iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Time započinje proces dodjele 3.400 državnih stipendija za studente čiji se studij nalazi u nekom od STEM područja.  Stipendija iznosi 1.200 kuna i dodjeljuje se za devet mjesec akademske godine.

Za razliku od ostalih državnih stipendija, STEM stipendija se ne dodjeljuje putem natječaja, nego Ministarstvo automatski prepoznaje potencijalne korisnike i rangira ih temeljem podataka visokih učilišta. Zato je važno da studenti na vrijeme provjere svoje podatke.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Izmijenjen popis studija čiji studenti imaju pravo na STEM stipendiju: Provjerite je li vaš među njima

– Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Primijete li studenti da njihovi podaci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena u aplikaciji nisu ispravni, uputa je da se u svrhu ispravka podataka žurno obrate visokom učilištu. U skladu s navedenim apeliramo da se na svim visokim učilištima studentima omogući pravovremeni ispravak podataka, odnosno rad studentskih službi. Ako podaci ne budu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste. Ako studenti primijete da u aplikaciji nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte [email protected], pojašnjavaju iz Ministarstva.

Ističu i kako u slučaju da student na svoju adresu elektroničke pošte unutar sustava AAI@EduHr iz nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju.

– Svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine od 8:00 sati, svoje podatke provjeriti na poveznici, kažu iz MZO-a.

Tko sve ima pravo na državnu STEM stipendiju možete provjeriti ovdje, a na ovom linku nalazi se popis studija čiji studenti ove godine konkuriraju za STEM stipendiju.