Pretraga

Izmijenjen popis studija čiji studenti imaju pravo na STEM stipendiju: Provjerite je li vaš među njima

A- A+

I u nadolazećoj će akademskoj godini Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivat će državne stipendije studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci akademske godine i iznosi 1.200 kuna mjesečno. Ministarstvo je objavilo ažurirani popis studija čiji studenti mogu konkurirati za stipendiju u 2020./2021.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je ažurirani izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti čiji će studenti u nadolazećoj akademskoj godini konkurirati za državnu STEM stipendiju.

Izdvojeni članak
stipendije

Vodič za brucoše: Imam li pravo na državnu stipendiju i kako do tih 10.800 kuna?

Na popisu preko 280 studija

Na popisu se nalazi preko 280 studija koji se izvode na visokoškolskim ustanovama diljem Hrvatske, a o kojima je točno riječ možete proučiti u dokumentu pri dnu teksta.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje ažuriranu verziju Izvatka studijskih programa u STEM područjima znanosti u svrhu dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., na temelju Upisnika studijskih programa Ministarstva znanosti i obrazovanja. Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti sadrži samo one studijske programe čiji studenti mogu konkurirati za ostvarivanje prava na državnu stipendiju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti, priopćeno je iz Ministarstva.

Proces dodjele započinje u listopadu

STEM stipendija ne dodjeljuje se putem natječaja. Ministarstvo samo prepoznaje studente koji imaju pravo na nju te ih automatski, putem elektroničke pošte na adresu u sustavu AAI@EduHr, obavještava da oni svoje pravo mogu ostvariti. Nakon što zaprime mail, što je obično tijekom listopada, studenti imaju određeni roku u kojemu moraju prihvatiti uvjete stipendiranja. To se smatra činom sklapanja ugovora, a za studente koji ne prihvate uvjete smatra se da su odbili stipendiju.

Izdvojeni članak

[Video] Ilija Srpak smatra da treba promijeniti STEM stipendije

– Prve e-poruke za provjeru podataka studenti uobičajeno mogu očekivati u drugoj polovici listopada (nakon što prikupimo sve podatke od visokih učilišta i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja). Tada studenti na e-adresu zaprimaju obavijest da provjere svoje osobne podatke uz rok od 5 dana za ispravak podataka (ako neki podaci budu netočni, studenti kontaktiraju svoje visoko učilište ili Ministarstvo). Na poveznici će studenti imati mogućnost upisati i dodatnu adresu elektroničke pošte na koju žele primati obavijesti (npr. Gmail), a neovisno o zaprimanju e-mailova, kada započne cijeli postupak, svoje podatke i rang-liste moći ćete provjeriti i direktno na aplikaciji stemstipendije.mzo.hr – ulogirati se možete svojim AAI@EduHr korisničkim identitetom, poručuju iz MZO-a, a više o uvjetima dodjele STEM stipendije, kao i ostalih državnih stipendija, možete pročitati ovdje.

U nastavku se nalazi popis studija čiji će studenti u 2020./2021. konkurirati za STEM stipendiju, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [121.85 KB]