Pretraga

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu se prodavali ispiti

A- A+

Sveučilište u Zagrebu opet potresa skandal oko kupovanja ispita. Provodi se istraga na Medicinskom fakultetu, a policija je privela osumnjičenog profesora i asistenta iz Anatomije i kliničke anatomije te još četiri studenta. Nalog za postupanje izdao je USKOK, a radi se o nastavku akcije Index, prenosi Jutarnji.hr.

Prema nalogu USKOK-a pokrenut je nastavak akcije Index kojom se istražuje korupcija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Profesor Zlatko K. je osumnjičen da je prodavao ispite iz Anatomije i kliničke anatomije, koji se smatra najtežim ispitom na ovom studiju. Uz njega su osumnjičeni i tajnica referade Marija C. te Andrija Č., Monika S., Blanka P., Mate M. i Hrvoje L.

en.wikipedia.org

– Zbog toga smo odmah suspendirali jednog profesora, administratora znanstvenog novaka, studenta demonstratora i još dva studenta. Sve dok USKOK ne obavi sve potrebne istražne radnje te osobe neće moći obavljati nikakve poslove vezane uz fakultet pa ni sudjelovati u nastavi, izjavio je dekan Medicinskog fakulteta Davor Miličić za Jutarnji list.

Kriminalistički policajci su danas krenuli u zahvat u kojem bi trebali uhititi jednog profesora Medicinskog fakulteta u Zagrebu, jednog asistenta i četvero studenata.