Pretraga

Na velikom sveučilištu studentima omogućen treći upis nepoloženog predmeta, donijeli i odluku o školarinama

A- A+

Na svojoj posljednjoj sjednici Senata održanoj ovog mjeseca, naše drugo najveće, Sveučilište u Splitu donijelo je odluku o školarinama za narednu akademsku godinu. Za skupine studenata koji je moraju plaćati one ostaju iste kao i u prethodnim godinama. Još je tijekom pandemije ovo sveučilište donijelo odluku da studenti mogu treći put upisati ne položeni predmet. Iako je pandemija gotova, to će splitskim studentima i dalje biti dozvoljeno, uz plaćanje pune participacije.

laptop_student_pisanje rada

Ilustracija: Unsplash

Senat Sveučilišta u Splitu na posljednjoj je sjednici donio Odluku o participaciji studenata u troškovima studija za akademsku godinu 2023./2024., odnosno školarinama. Za one studente koji sudjeluju u plaćanju participacije, iznosi ostaju nepromijenjeni i u idućoj akademskoj godini.

Školarine iste kao lani

Dakle, za studije iz područja društvenih, humanističkih, interdisciplinarnih znanosti iznosi 929 eura, za one s područja prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti je 1.061 euro, dok je najviša u području biomedicine i zdravstva te iznosi 1.327 eura godišnje.

Punu školarinu, među ostalim, plaćaju studenti prijediplomskih ili diplomskih studija koji nisu završili studij u razdoblju koje je najviše godinu dana dulje od propisanog vremena trajanja studija te studenti integriranih studija koji nisu završili studij u razdoblju koje je najviše dvije godine dulje od propisanog vremena trajanja studija.

Izdvojeni članak
internet_tipkanje

Nema čekanja pred referadom: Sve više fakulteta uvodi online upise za brucoše

Dozvoljen treći upis nepoloženog predmeta

Izuzetak su studenti kojima je samo ostao nepoložen završni ili diplomski.

– Studentima u redovitom statusu, bez obzira na vrijeme studiranja, kojima je samo ostao nepoložen završni rad/ispit ili diplomski rad/ispit skupa s odgovarajućim seminarom, dopušta se ponovni upis istih, uz plaćanje jedne desetine (1/10) pune participacije, stoji u odluci Sveučilišta u Splitu.

Još je tijekom pandemije ovo sveučilište donijelo odluku da studenti mogu treći put upisati ne položeni predmet. Iako je pandemija gotova, to će splitskim studentima i dalje biti dozvoljeno, uz plaćanje pune participacije.

– Sveučilište u Splitu, i nakon dvije pandemijske godine, studentima u redovitom statusu, dopušta upis nepoloženog predmeta po treći put, navode u priopćenju sa Sveučilišta u Splitu.

Nepoloženi predmet studenti mogu upisati i više od tri puta, ali onda plaćaju 150 posto iznosa pune participacije. U nastavku detaljno možete proučiti odluku Sveučilišta u Splitu, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab