Pretraga

Najveći fakultet u državi objavio kako će izgledati nastava: Imaju zanimljivo rješenje

A- A+

Ekonomski fakultet u Zagrebu, najveći faks u državi, objavio je kako će izgledati nastava. Počinje za dva tjedna, a neki će studenti ipak biti kući i nastavu slušati online.

dvorana predavanje

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Ekonomski fakultet zagrebačkog sveučilišta, najveći faks u državi, objavio je kako će s nastavnom krenuti u ponedjeljak, 4. listopada, kako bi se studenti i nastavnici adekvatno pripremili za nadolazeći semestar.

Neki i dalje kući

Prije same nastave svi studenti obavezno moraju ispuniti posebnu izjavu, i to najkasnije do 27. rujna. Možete joj pristupiti ovdje, a potrebni su vam podaci vašeg AAI identiteta. Što se tiče nastave, na obveznim kolegijima svih studijskih programa ogranizirat će se barem u jednoj grupi u obliku kontaktne nastave u dvoranama. Popis kolegija koji će se izvoditi na tradicionalan način u predavaonicama bit će objavljen na ovoj poveznici.

No, kako imaju dosta studenata, neke će grupe slušati predavanje onlin pa će se sva nastava koja se na gore navedenim kolegijima izvodi za barem jednu grupu kontaktno, paralelno prenositi na neku online platformu. Svi ostali kolegiji, navode sa zagrebačke Ekonomije, održavat će se u obliku kontaktne sinkrone nastave, također uz pomoć online platformi prema definiranoj satnici.

Uvodni sat online

Uvodni sat će se na svim kolegijima, napominju, održati na daljinu preko Google Meeta kako bi svi studenti, bez obzira na svoje zdravstveno stanje i status, mogli prisustvovati te dobiti potrebne informacije. Što se tiče studenata koji će nastavu slušati u dvoranama, poželjno je, ali ne i nužno da imaju COVID potvrdu. To zaključujemo iz upute Ekonomskog da studenti koji nisu u mogućnosti predočiti takvu potvrdu, a žele sudjelovati na nastavi u dvoranama, trebaju popuniti formular pa pričekat daljnje upute koje će od faksa dobiti na mail.

Ekonomski napominje da će uskoro objaviti satnicu kolegija na hrvatskom jeziku za nadolazeći, zimski semestar; satnicu kolegija na engleskom jeziku za idući semestar; a napominju i na ažurirani akademski kalendar sa svim važnim datumima koje možete naći na ovoj poveznici.