Pretraga

Novi dekan FER-a predstavio svoju viziju faksa i dodijelio nagrade najboljim studentima: Ovo su njihova imena

A- A+

Na svečanosti povodom Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva novoizabrani dekan Vedran Bilas održao je govor u kojemu je predstavio je svoju viziju FER-a kao vodeće hrvatske obrazovne i istraživačke institucije u području elektrotehnike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija te računarstva, koja, pored 700 djelatnika, okuplja i 4.000 studenata na svim razinama studija. Uz to dodijelio je nagrade i priznanja najuspješnijim studentima i studenticama.

Fakultet elektrotehnike i računarstva svečano je obilježio Dan fakulteta, a široj se javnosti prvi puta obratio i novoizabrani dekan Vedran Bilas. Svečanosti su prisustvovali i mnogi visoki uzvanici, predstavnici vlasti, znanstvenih, obrazovnih i vojnih institucija te gospodarstva. Tako je prvi pozdravni govor održao i od nedavno novi rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić.

– Ovo je veliki fakultet, to svi znamo, ne samo da se to ističe po broju zaposlenika, nego je uvijek i veliki fkas po odlukama koje donosi, a ove godine je donio veliku odluku vezano za novu upravu koja ide u modernom smjeru i to stvaranjem svih potrebnih preduvjeta kao što je obnova ove infrastuktrue gdje se nalazimo, ali i sudjelovanjem u stvaranju sveučilišnog kampusa Borongaj. Imamo mladog dekana, veliki broj dana proveli smo zajedno u ovo kratko vrijeme mojeg i njegovog mandata, ali smo veliki broj sati potrošili u smjeru toga kako poboljšati sustav, kako unaprijediti obrazovanje i financiranje, rekao je Lakušić.

Izdvojeni članak

Gordana je jedna od najboljih studentica FER-a: Osmislila je aplikaciju za učenje i za to dobila veliko priznanje

Nakon njega obratio se i gradonačelnik grada Zagreba, Tomislav Tomašević.

– FER ima novog i mladog dekana, Zagreb također ima novog i mladog gradonačelnika i mislim da ćemo dobro surađivati. FER je simbol visoke kvalitete obrazovanja, ne samo u Zagrebu, nego u cijeloj Hrvatskoj i svake godine sve to više dokazuju. Nije lako sve te istraživačke projekte zadržati i obrazovati studente i studentice koji dobivaju poslove u najboljim domaćim i stranim IT tvrtkama, istaknuo je Tomašević.

Dekan Bilas je na svečanosti dodijelio i nagrade najuspješnijim studentima i studenticama čija imena možete pronaći na popisu niže, a na krjau teksta se nalazi i dekanov govor u cijelosti.

Popis nagrađenih studenata

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Govor dekana Vedrana Bilasa