Pretraga

Obavljen natječaj za dodjelu stipendije Hrvatima izvan RH: Dobiva je više studenata, povećan je i iznos

A- A+

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2022./2023. Ove godine dodjeljuje se 1.150 stipendija što je za 150 više u odnosu na lani, a iznos stipendije je 150 eura.

stipendija

Foto: unsplash

Objavljen je natječaj za stipendije koje dodjeljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. I broj i iznos stipendije povećani su za ovu godinu – dodjeljuje se 1.150 stipendija za akademsku godinu 2022./2023., dok ih se lani dijelilo 1.000.

Iznosit će 150 eura mjesečno

Od ukupnog broja stipendija 300 ih se dijeli za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 850 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Pravo sudjelovanja imaju studenti – pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, koji su upisani u statusu redovitog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kako stoji u tekstu natječaja, stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150,00 eura, što je malo više nego lani, kada je stipendija iznosila 1.000 kuna mjesečno.

Izdvojeni članak

Pitali smo Ministarstvo kada kreće isplata državne stipendije: Uskoro istječe važan rok za sve koji je dobivaju

Rok za prijavu je 20. siječnja

– Prijava na javni natječaj obvezno se podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom obliku (izjava prijavitelja o točnosti podataka, ovjerena potpisom studenta/ice, izvornik). Prije nego se e-prijavni obrazac konačno spremi i pošalje putem računalnog sustava, potrebno je preuzeti prilog izjava prijavitelja o točnosti podataka koju je potrebno ispisati i vlastoručno potpisati, a svu ostalu traženu dokumentaciju potrebno je učitati u sustav. Vlastoručno potpisanu izjavu prijavitelja o točnosti podataka potrebno je učitati u sustav, a izvornik istoga preporučeno poštom dostaviti na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom: ‘Za javni natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2022./2023.’, stoji u tekstu natječaja.

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku do 20. siječnja 2023. godine. Iz SDU-a navode da se prijave s nepotpunom dokumentacijom neće razmatrati, te da se dostavljena dokumentacija na javni natječaj ne vraća se podnositelju prijave.

Izjavu možete pronaći na linku, dok se tekst natječaja, upute za prijavitelje i najčešća pitanja nalaze u dokumentima ispod. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab