Pretraga

Objavljen broj upisnih mjesta za maturante na svakom fakultetu u Splitu u 2023., manje ih je nego lani

A- A+

Drugo najveće, Sveučilište u Splitu, objavilo je natječaj za upis brucoša u iduću, akademsku godinu 2023./2024. Ukupni broj mjesta malo je manji u odnosu na prošlu godinu, 4.508, dok je prošle godine kvota bila 4.609 mjesta. Do značajnog smanjenja broja mjesta došlo je na Pravnom fakultetu.

PMF Split|foto: https://www.pmfst.unist.hr/

Sveučilište u Splitu objavilo je natječaj za upise studenata u I. godinu sveučilišnog prijediplomskog, sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog te stručnog prijediplomskog studija u akademsku godinu 2023./2024. Sastavni dio tog natječaja su i upisne kvote te uvjeti upisa na svaki od studija.

Ove godine na studije Sveučilišta u Splitu upisivat će se 4.508 studenata, od čega njih 3.224 studenta na sveučilišne studije i 1.284 na stručne. Za redovite studente je 3.869 mjesta, a za izvanredne 639. Inače, ukupni broj mjesta manji je nego prošle godine, kada se je na fakultete splitskog sveučilišta moglo upisati maksimalno 4.609 maturanata.

Izdvojeni članak
liječnik tipka na laptop

Oni će vas jednog dana liječiti: Ovo su imena najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Splitu

U 2023. najviše je mjesta na sveučilišnim i stručnim studijima Ekonomskog fakulteta u Splitu, 610 te Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, ukupno 596. Od promjena u broju mjesta valja istaknuti da je značajno smanjena kvota na Pravnom fakultetu u Splitu –  ove godine na studij prava upisuje se 235 studenata, a na upravni studij njih 145. Prošle se godine na studij prava upisivalo 270 kandidata, a na upravni 175.

Do promjene je došlo i u kvoti Medicinskog fakulteta, gdje je 220 mjesta, deset više nego prošle godine, a kvota je za toliko uvećana samo na studiju medicine na engleskom jeziku. Ove godine i studij glume na Umjetničkoj akademiji upisuje osam studenata, a lani je na njemu kvota bila nula.

Broj mjesta i uvjete za upis svakog od studija možete vidjeti u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab