Pretraga

Objavljeni natječaji za upis u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija

A- A+

Nakon riječkog i ostala su Sveučilišta diljem Hrvatske objavljen je Natječaj za upise u prvu godinu preddiplomskih, integriranih te stručnih studija u akademskoj godini 2016./2017. godini. Unutar Natječaja stoje važni datumi koji se odnose na razredbene postupke, upisne kvote i cijene školarina.

Izvor: Srednja.hr

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu povećalo upisne kvote za brucoše u godini 2016./17.

Osim Sveučilišta u Rijeci o kojemu smo ranije pisali, svoje Natječaje objavili su i drugi sveučilišni gradovi u Hrvatskoj. Na najvećem Sveučilištu, onom u Zagrebu prijave za srpanjski razredbeni postupak primaju se do uključivo 18. srpnja do 18 sati, dok su za rujanski razredbeni postupak prijave otvorene do 20. rujna u 15 sati. 

Za one studente koji moraju participirati dodatnim provjerama, zasigurno interesira informacija kako se prve prijave za dodatnim provjerama primaju do 5. lipnja, a za one jesenske do 2. rujna. Rang lista za upis na neki od studija zagrebačkog Sveučilišta sastavlja se prema bodovima koji se mogu ostvariti u četiri kategorije: na temelju uspjeha u srednjoj školi, na temelju položenih ispita na državnoj maturi, na temelju dodatnih provjera te dodatnih učeničkih postignuća. Sveučilište u Zagrebu ukupno prima 12.664 studenata, od toga je najviša upisna kvota na smjerovima iz društvenih i tehničkih znanosti.

Na Sveučilištu u Splitu upisi na ljetnom razredbenom roku obavljat će se tijekom srpnja, a tijekom rujna za jesenski rok.U Natječaju stoji kako svatko tko ne ispoštuje zadane termine upisa gubi pravo upisa. Svaki fakultet u Splitu traži određene uvjete upisa stoga je dobro da detaljne informacije potražite na stranicama željenog fakulteta. Troškovi upisa na splitskom Sveučilištu iznose 400 kuna. 

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ukupno primaju 3.684 studenata, od toga 2.805 mjesta osigurano je za redovite studente, 812 za izvanredne te 67 mjesta za strane studente izvan Europe. Kao i na zagrebačkom, prijave za rezredbeni postupak upisa na osječkom Sveučilištu primaju se do 18. srpnja do 18 sati dok se prijave za rujanski rok primaju do 20. rujna s još uvijek nepoznatim vremenskim terminom. I u Osijeku, najveću upisnu kvotu imaju smjerovi iz društvenih, tehničkih, ali i biokemijskih znanosti.

Osim ova tri Sveučilišta, svoje uvjete za upis u prvu godinu studija objavila su i Sveučilišta u Dubrovniku, Puli, Zadru te na Sveučilištu Sjever.  

Natječaj za upis u prvu godinu studija na Sveučilištu u Splitu 2016./2017. by srednja.hr

Natječaj za upis Sveučilište u Zagrebu 2016/2017 by srednja.hr

Natječaj za upis u prvu godinu na Sveučilište u Osijeku 2016./2017. by srednja.hr

Natječaj za upis na prvu godinu na Sveučiliste u Zadru 2016./2017. by srednja.hr

Natječaj za upis u prvu godinu na Sveučilištu u Puli 2016./ 2017. by srednja.hr

Natječaj za upis na prvu godinu na Sveučilište Sjever 2016./2017. by srednja.hr

Objavljeni natječaji za upis u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap