Pretraga

Osiguraj si uspješnu karijeru: Ovi studiji te pripremaju za vodeće pozicije u tvrtkama

A- A+

Zašto su danas studiji poslovne ekonomije toliko popularni? Svaki tim, bilo da je riječ o sportskom, poslovnom ili o neformalnoj ekipi iz kvarta, treba lidera i obično ga ima – najčešće je u pitanju osoba koja se svojim ponašanjem spontano ili namjerno nametnula grupi, u poziciju vođe, motivatora, osobe koju drugi slijede i u koju imaju povjerenje. Mogu li se takvi ljudi izgraditi kroz obrazovanje? Kvalitetni studiji poslovne ekonomije upravo takve vrijednosti stavljaju u kontekst budućih poslova i karijera mladih ljudi.

bernays

Bernays nudi studije za poslove koje svi žele: menadžment i liderstvo | Foto: Saša Ćetković

Mladim ljudima koji tek ulaze na tržište rada bitna je brza i efikasna prilagodba radnom mjestu. Umjesto da godinu ili više dana troše na uhodavanje, puno je važnije da dođu što spremniji te se već kroz tri do šest mjeseci uključe u prave, ozbiljne projekte te brže napreduju u tvrtkama. To im omogućavaju vještine koje su stekli tijekom obrazovanja uz teorijska znanja, ali i puno praktičnog rada.

Zašto je odlično biti menadžer i/ili lider?

Menadžeri i lideri imaju priliku utjecati na druge ljude i inspirirati ih za postizanje zajedničkih ciljeva, ostvarivanje željenih promjena, rješavanje problema u društvu ili gospodarstvu. Upravo to za mnoge je predivan osjećaj, preuzimati odgovornost, voditi i motivirati druge na putu prema uspjehu zvuči sjajno.

Preuzimanje menadžerske ili voditeljske uloge pruža priliku da oblikujete kulturu i vrijednosti organizacije koju vodite. Možete postaviti primjer i poticati suradnju, integritet, inovacije i druge vrijednosti koje smatrate važnima. Osim toga, svako iskustvo, bilo da su to izazovi ili situacije s kojima se susrećete, pružaju vam priliku za unapređenje raznih vještina poput komunikacijskih, upravljanja vremenom, rješavanje konflikata i slično.

Biti menadžer ili lider nije samo titula koju nosite, već pozicija koja vam pruža nevjerojatnu priliku da oblikujete svoju organizaciju, tim koji vodite i sami sebe.

Na Bernaysu te čekaju novi studiji Poslovne ekonomije

Od iduće akademske godine u klupama Bernaysa sjedit će prva generacija studenata prijediplomskog studija Poslovno upravljanje te diplomskog studija Vodstvo i menadžment. Studente očekuje veliki udio praktične i terenske te nastave na engleskom jeziku, intenzivna suradnja s poslodavcima i mogućnost odabira između ukupno 50 izbornih kolegija na oba studijska programa.

Četiri atraktivna smjera na prijediplomskom studiju

Prijediplomski studij Poslovno upravljanje (Bachelor of Business Administration – BBA) nudi čak četiri atraktivna studijska smjera: Međunarodni menadžment, Menadžment održivog razvoja, Menadžment u turizmu i Menadžment u sportu.

Uz bazu znanja iz poslovne ekonomije, poduzetništva i menadžmenta, strateškog i operativnog odlučivanja, kritičkog i kreativnog razmišljanja, fokus studija je na poslovnom upravljanju i znanjima u područjima informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije, što je temelj za razumijevanje poslovanja i organizacijskog djelovanja u domaćem, ali i globalnom okruženju.

Diplomski studij za titulu Magistar poslovnog upravljanja

Diplomski studij Vodstvo i menadžment (Master in Leadership & Management – MLM) je po profilu i sadržaju jedinstven studij u Hrvatskoj. Osmišljen tako da odgovora na potrebu tržišta za stručnjacima vodstva u poslovanju, koji trebaju posjedovati kompetencije organizacije i vođenja poslova te mogu voditi i poticati ostvarivanje poslovnih ciljeva u širokom spektru poslovnih i poduzetničkih aktivnosti.

Prijediplomski i diplomski studij poslovne ekonomije na Bernaysu odličan su temelj za razvoj i napredak poslovne karijere, ali i uspješno vođenje poduzetničkih pothvata. Više o studijskim programima pronađi na bernays.hr.