Pretraga

Osječki fakultet dobio novu dekanicu: ‘Želimo joj puno sreće i uspjeha u radu’

A- A+

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti osječkog sveučilišta izabrao je novu dekanicu. Emina Berbić Kolar profesorica je koja će iduće četiri godine voditi taj faks.

emina berbić kolar

Emina Berbić Kolar, novoizabrana dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku
Foto: Facebook stranica Knjižnice FZOS-a

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku na svojoj je posljednjoj, izbornoj sjednici Fakultetskog vijeća izabrao novu dekanicu.

‘Želimo puno sreće i uspjeha’

Emina Berbić Kolar bit će čelnica osječkog fakulteta iduće četiri akademske godine, a mandat joj, po propisima, kreće u listopadu ove godine.

– Novoj dekanici želimo puno sreće i uspjeha u radu u nadolazećim godinama, objavila je fakultetska knjižnica na društvenim mrežama.

Berbić Kolar, rođena je 1976. u Slavonskome Brodu. Nakon završene gimnazije, upisuje Hrvatski jezik i književnog na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Tamo diplomira, a zatim i magistrira na temu Posavski govori u 20. stoljeću. Naglasak na govore sela uz grad Slavonski Brod pod mentorstvom profesorice Ljiljane Kolenić. Doktorira 2009. obranivši disertaciju naslova Govori slavonskog dijalekta brodskog kraja.

Izdvojeni članak
Sanja Sever Mališ

Najveći fakultet u državi dobio novu dekanicu: Izbore pratile kontroverze, ponajviše oko studenata

Izabrano još dekana

Nedavno je, podsjetimo, najveći faks u državi – zagrebački Ekonomski fakultet – izabrao Sanju Sever Mališ za novu dekanicu. Ti su izbori, doduše, popraćeni kontroverzama oko studenata i raspuštanjem Studentskog zbora usred završnice kampanje za izbore.

Novog dekana odabrao je i Grafički fakultet. Zapravo, novog-starog, budući da će Klaudio Pap biti jedan od onih koji će po treći put u životu postati dekan nekog fakulteta. On je to, naime, bio već u dva mandata od 2014. do 2018. Nakon toga je u dva mandata bio prodekan u upravi, a sad se vraća na čelno mjesto.