Pretraga

Akademska zajednica bogatija je za 269 diplomanada Pomorskog fakulteta

A- A+

U petak, 12. travnja 2024. održana je svečana promocija diplomiranih studenata Pomorskog fakulteta u Rijeci. U akademskom kalendaru, bio je to veliki dan za naše prvostupnike, magistre i njihove obitelji – dan koji označava kraj jednog i važan početak drugog životnog razdoblja.

Foto: PFRI

U prostoru Exportdrva u Rijeci je u dvije grupe promovirano 269 diplomanada pet prijediplomskih i diplomskih studija: Brodostrojarstvo, Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu, Nautika i tehnologija pomorskog prometa, Elektroničke i informatičke tehnologije u pomorstvu, te Tehnologija i organizacija prometa.

U uvodnom govoru, dekanica prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić čestitala je svim sveučilišnim prvostupnicima inženjerima i magistrima na ostvarenom uspjehu. Uz dekanicu, promociji su prisustvovali i prodekanica za nastavu i studente prof. dr. sc. Irena Jurdana, prodekan za poslovne odnose prof. dr. sc. Edvard Tijan, prodekan za stručno usavršavanje i razvoj izv. prof. dr. sc. Srđan Žuškin te prodekan za znanstvenoistraživačku djelatnost izv. prof. dr. sc. David Brčić.

Nazočnima su se obratili dobitnici Dekanove nagrade za 2023. godinu; Josipa Baković, studentica prve godine diplomskog studija Elektroničke i informatičke tehnologije u pomorstvu, i Dominik Zahirović, diplomirani student Logistike i menadžmenta u pomorstvu i prometu.

Ovu svečanost je svojim glazbenim nastupom obogatio Paolo Tkalčec, student 2. godine prijediplomskog studija Nautike i tehnologije pomorskog prometa.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su prisustvovali ovom događaju te još jednom iskreno čestitamo našim diplomantima. Sigurni smo da ćete nastavljati ostvarivati uspjehe u budućnosti!