Pretraga

I ove godine TVZ organizira najveće studentsko natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija

A- A+

Otvoreno je i ovogodišnje izdanje studentskog natjecanja TVZ mc2 – Mobile Challenge Cup. Natjecanje je to koje već 5 godina organizira Studentski zbor tehničkog veleučilišta i tako potvrđuju uspješnost budućih programera i dizajnera. Šesta godina održavanja natjecanja donosi i novo ruho, a to je širenje na nova područja i tehnologije pa tako ove godine natjecatelji osim mobilnih, mogu razvijati i web te IoT rješenja. Otvorenje natjecanja održalo se u prostoru HUB385, a nakon kratkog uvodnog dijela o formi ovogodišnjeg natjecanja gdje je na scenu stupio i gost predavač Nenad Bakić, jedan od poznatijih zagovaratelja STEM revolucije. Za više informacija o tijeku i detaljima natjecanja posjetite službenu stranicu.

Ovo je najveće hrvatsko studentsko natjecanje u razvoju aplikacija na mobilnim platformama. U potpunosti ga organiziraju studenti već šestu godinu zaredom. Ovogodišnje izdanje natjecanja održava se na temu ‘Razvoj edukativnih rješenja za učenike razredne nastave’ i donosi niz inovacija.

Nenad Bakić obratio se na otvorenju

Na ceremoniji otvorenja, nakon uvodnog dijela s nekoliko se riječi prisutnima obratila i dekanica TVZ-a Slavica Ćosović Bajić, a poslije nje nastupio je i gost predavač. Ni više ni manje nego Nenad Bakić, najpoznatiji kao jedan od zagovaratelja STEM revolucije i partnera Ministarstva znanosti i obrazovanja u projektu PROMikro.

U svojoj prezentaciji pred oko 120 okupljenih studenata, predstavnika partnera natjecanja i nastavnika osnovnih škola, prikazao je kako je započeo svoju ‘revoluciju’ te koliko potencijala se zapravo skriva u našim školama i mladim naraštajima.

Natjecanje podržava više od 20 partnera
Apis IT, Citus, CISEx, Croz, Degordian, Ericsson Nikola Tesla, Erste bank, Erste Club, Five, GDi, Greyp, HUB385, IN2 Grupa, Infinum, Krik studio, ManpowerGroup, Megatrend, Microblink, Sedam IT, Span, SV Group, Tehnološki park Zagreb, Telegra, Alumni TVZ i Undabot.

Neki od njih imat će priliku postati mentori natjecateljima i pomoći im na putu do pobjede, ali osim toga, kroz travanj će u svojim prostorima održati niz edukativnih radionica i predavanja vezanih uz tehnologije koje natjecatelji mogu koristiti u izradi svojih rješenja.

Održana panel rasprava o razvoju edukativnih rješenja

Krajem veljače u sklopu TVZ mc2 natjecanja održana je i panel rasprava u Tehnološkom parku u Zagrebu kojoj je svrha približiti studentima ovogodišnju temu natjecanja. Gosti Panela bili su Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a, Ivančica Tajsl Dragičević, učiteljica razredne nastave u OŠ Trnjanska te Vlado Lendvaj, pokretač Croatian Makers lige, a samu raspravu zanimljivim pitanjima moderirala je Dora Deljac iz TVZ mc2 organizacije.

Rasprava je trajala punih sat vremena, a 50-ak okupljenih studenata pozorno je slušalo te na kraju aktivno sudjelovalo pitanjima vezanim uz njihove ideje i rješenja na temu natjecanja. Sve je završilo međusobnim opuštenim druženjem u ugodnoj atmosferi.

Za više informacija o tijeku i detaljima natjecanja posjetite službenu stranicu.