Pretraga

Pijani 39-godišnjak naprasno upadao studenticama u sobe, a policija tvrdi: Nema prekršaja niti kaznenog djela

A- A+

Mirnu večer prošle nedjelje u zagrebačkom Studentskom domu Ante Starčević naprasno je prekinuo alkoholizirani muškarac koji je ušao u treći paviljon, popeo se na treći kat, a potom naprasno upadao u sobe studentica koje nisu bile zaključane. Kako nam je potvrdila jedna od studentica kojoj se to dogodilo, muškarac je tražio stanovitu Anicu iz Ljubuškog. Iz policije nam kažu kako nema prekršaja, a o slučaju su se danas očitovali i iz Studentskog centra Zagreb.

Posvuda zelenilo

Foto: srednja.hr

Nekoliko minuta nakon 20 sati portiru zagrebačkog Studentskog doma Ante Starčević zazvonio je telefon. S druge strane linije bila je prestrašena studentica u čiju je sobu nekoliko sekundi prije ušao nepoznat i vidno alkoholizirani muškarac.

Nema elemenata prekršaja

Izdvojeni članak

Policija u zagrebačkom studentskom domu: Alkoholizirani muškarac naprasno upadao u sobe tražeći Anicu iz Ljubuškog

– Bila sam okrenuta leđima prema vratima, ležala sam i učila u sobi… Već mi se tada spavalo, ali sva sreća da sam ostala budna. Čula sam da je netko ušao u sobu i pomislila sam da je cimerica pa se na prvu nisam trgnula, ali kad sam shvatila da ništa ne govori bilo mi je čudno pa sam se okrenula… Odmah sam se ustala i krenula prema njemu da vidi da se ne bojim, izderala se na njega da izađe van, gurnula ga vratima, zaključala se i odmah nazvala zaštitara. U tom vremenu jedino što mi je rekao je bilo isto sto i drugima, odnosno pitao me je l’ tu živi Anica iz Ljubuškog. Nisam htjela ulaziti u bilo kakvu konverzaciju s njim, samo sam ga izbacila van, kazala nam je studentica sa ‘Šare’.

Portir je odmah reagirao, potvrdila nam je to studentica, kao i sanacijski upravitelj SC-a, koji kaže da odmah nakon poziva pozvana policija.

– Obavještavamo Vas da su policijski službenici 20. svibnja pružili intervenciju na adresi u Zagrebu, Zagrebačka avenija 2 te su nisu utvrdili elemente prekršaja niti kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti, kažu nam iz Policijske uprave zagrebačke.

Samo studenti mogu pustiti nepoznate osobe u paviljon

Izdvojeni članak

Manijak uhodi studentice i samozadovoljava se pred studentskim domom

Anicu iz Ljubuškog I.L. (39) nije uspio pronaći, a ako ona i postoji, tražio ju je na pogrešnom mjestu.

– Provjerom je ustanovljeno da na trećem katu ne stanuje niti jedna Anica, kaže nam sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak.

Zaključak ovog nemilog događaja jest da bi studenti malo više trebali pripaziti koga puštaju u paviljone, kazala je to sama studentica u čiju je sobu I.L. ušao, a sličnog stava je i uprava Studentskog centra.

– Zajednički je stav domskog odbora i Uprave: treba apelirati na studente da zaključavaju vrata svojih soba. Vrata paviljona se zaključavaju i otključavaju master ključem. Ovakav ključ ima stanar svoga paviljona. U svaki paviljon može ući osoba ako ju student pusti. Uz pojačane mjere zaštite (u noćnoj smjeni rade dva zaštitara), u tijeku su radovi na postavljanju nove pojačane rasvjete u krugu naselja. Svakako apeliramo na studente da sami zaključavaju svoj paviljon, ne puštaju nepoznate osobe i zaključavaju svoje sobe bez obzira koliko kratko izbivali iz njih, poručuje sanacijski upravitelj Bošnjak.