Pretraga

Policija u zagrebačkom studentskom domu: Alkoholizirani muškarac naprasno upadao u sobe tražeći Anicu iz Ljubuškog

A- A+

Nepoznati muškarac, prema riječima očevidaca u vidno alkoholiziranom stanju, sinoć je ušao u treći paviljon zagrebačkog Studentskog doma Ante Starčević te potom naprasno ulazio u sobe stanara čija vrata nisu bila zaključana. Kako nam je ispričala studentica koja je u trenucima ‘upada’ muškarca u sobu učila, počinitelj je tražio stanovitu Anicu iz Ljubuškog. U njegovu pohodu zaustavio ga je zaštitar, a zbog ovog incidenta intervenirala je na ‘Šari’ i policija.

foto: srednja.hr

Mirno nedjeljno večer jučer je u zagrebačkom Studentskom domu Ante Starčević prekinuo stanovnicima nepoznati muškarac. Oko 20 sati ušao je u jedan od paviljona i nakon toga redom i bez kucanja ulazio u sobe čija vrata nisu bila zaključana.

Bio je vidno alkoholiziran i ulazio u sobe bez kucanja

Izdvojeni članak

Manijak upao na ženski kat doma na Savi i snimao studenticu pod tušem

– Bio je vidno alkoholiziran i izrazito sumnjiv tako da mi uopće nije jasno komu je palo na pamet da ga pusti da uđe u dom… A još manje mi je jasno kako nitko od sustanara zapravo nije ni reagirao kad su ih vidjeli da pokušavaju ući preko požarnih stuba. Da su oni prije reagirali, ovi upadi u sobe se ne bi niti dogodili, kazala nam je studentica koja je zbog svoje sigurnosti željela ostati anonimna.

Naime, i ona je među studentima u čiju je sobu nepoznati muškarac ušao. Ostala je otključana u sobi jer njena cimerica nema naviku zaključavanja vrata ako je jedna od njih unutra.

– Bila sam okrenuta leđima prema vratima, ležala sam i učila u sobi… Već mi se tada spavalo, ali sva sreća da sam ostala budna. Čula sam da je netko ušao u sobu i pomislila sam da je cimerica pa se na prvu nisam trgnula, ali kad sam shvatila da ništa ne govori bilo mi je čudno pa sam se okrenula… Odmah sam se ustala i krenula prema njemu da vidi da se ne bojim, izderala se na njega da izađe van, gurnula ga vratima, zaključala se i odmah nazvala zaštitara. U tom vremenu jedino što mi je rekao je bilo isto sto i drugima, odnosno pitao me je l’ tu živi Anica iz Ljubuškog. Nisam htjela ulaziti u bilo kakvu konverzaciju s njim, samo sam ga izbacila van, kaže nam naša sugovornica.

Intervenirati je morala i policija

Izdvojeni članak

Manijak uhodi studentice i samozadovoljava se pred studentskim domom

Ističe kako je zaštitar reagirao vrlo brzo i već nakon tri minute bio na mjestu događanja te je počinitelja pronašao u sobi druge djevojke na istom katu, a čija je soba također bila otključana. Nepoznatog muškarca zaštitar je potom odveo u prostoriju učionice i tu ga držao dok nije došla policija.

– Prema objavama u grupi, izgleda da je još jedan čovjek bio vani i čekao ga. Nažalost, on nije uhvaćen niti smo mi koji smo sinoć razgovarali s policijom i zaštitarom znali za njega, kaže nam stanarka ‘Šare’.

Ovakve neugodne i potencijalno opasne situacije nisu nikakva novost. Primjerice, prošle je godine nepoznati muškarac ušao u paviljon zagrebačkog Studentskog doma Stjepan Radić te pokušao snimiti studenticu koja se u tom trenutku tuširala u dijeljenoj tuširaoni. Takve bi se situacije mogle izbjeći ili barem reducirati njihova učestalost, smatra naša studentica s početka priče.

– Da smo mi malo pažljiviji i da više razmišljamo o vlastitoj sigurnosti i sigurnosti naših sustanara, ovakve stvari bi se u znatno manjoj mjeri događale. Kad se stvore uvjeti u kojima nitko ne reagira, takva mjesta postaju idealna za ovakve ljude. Drago mi je sto je sve završilo dobro i što nitko nije oštećen na bilo koji način, zaključuje naša sugovornica.

Upit u vezi incidenta poslali smo u Policijsku upravu zagrebačku odakle nam je rečeno da ćemo odgovor dobiti u najkraćem mogućem roku. Kontaktirali smo i Upravu Studentskog doma Ante Starčević odakle nam na pismeni upit nije odgovoreno, a na telefonski nam je rečeno da upravitelja Peju Pavlovića, koji je sa slučajem upoznat, kontaktiramo kasnije, jer je trenutno nije u uredu. Čim dobijemo odgovor iz PU zagrebačke i odgovor iz Uprave doma, pravovremeno ćemo o njemu obavijestiti  javnost.