Pretraga

PItali smo dekana Algebre što čini dobrog studenta: ‘Čini mi se da toga nedostaje na svim razinama’

Kako potaknuti razvijanje vještina kod studenata? Kako stvoriti dobar sustav? Što, uopće, čini dobrog studenta? Neka su to od pitanja na koje je na konferenciji srednja.hr odgovarao Mislav Balković, dekan Algebre.

@srednja_hr Kakav sustav vrijednosti je potreban za razvoj dobrog studenta? Dekan Algebre dao je svoj uvid na panelu “Jesu li faksevi mjesto za stvaranje vještina ili je već prekasno?” na konferenciji Obrazovanje na prekretnici. O čemu se još razgovaralo na ovom panelu provjerite na linku u opisu profila! 👆 #algebra #foi #fpz #srednjahr #obrazovanje #obrazovanjenaprekretnici #hrvatska #faks #studiranje ♬ A warm piano instrumental ballad(808701) – NOPPO MUSIC

Jedanaesti rođendan portala srednja.hr proslavili smo prvom našom brucošijadom u klubu Boogaloo, a ponedjeljak nakon, 7. studenog još jednom – konferencijom Obrazovanje na prekretnici. U sklopu te konferencije održan je i panel Jesu li faksevi mjesto za stvaranje vještina ili je već prekasno? na kojem su sudjelovali Mislav Balković, dekan Algebre, Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike te Marko Šoštarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Na koji način treba raditi sa studentima da kod njih potaknemo stvaranje ključnih vještina? Jedno je to od pitanja na koje je na spomenutom panelu odgovorio dekan Balković. Nema nekog tajnog sastojka, istaknuo je, pratili su što rade najbolji na svijetu pa to pokušali primijeniti u svojem modelu edukacije.

– Već dugo godina radimo i često se uspijemo nasukati na sustav vrijednosti koji djeluje u našem društvu. Studenti u timu rješavaju problem i onda nakon toga njih petero treba međusobno podijeliti ocjenu. Tražimo da sami probaju iskazati tko je dao koliki doprinos nekom zajedničkom rezultatu. Pa onda imate ‘dajte svima isto’, a nisu se svi isto trudili, pojasnio je Balković.

Kad dođu do toga krenu raditi sa studentima da vide kako uopće ugraditi određeni element odgovornosti u svoj način razmišljanja.

– Čini mi se da na svim razinama obrazovanja Hrvatskoj to prilično nedostaje, istaknuo je dekan Algebre.


Portal srednja.hr održao je konferenciju Obrazovanje na prekretnici. Događaj se održao 7. studenog, a kroz sedam panela i četiri predavanja govorili smo o aktualnim izazovima pred kojima se obrazovni sustav nalazi. Više o konferenciji možete pročitati u rubrici Obrazovanje na prekretnici. Pretplatnici portala srednja.hr, bilo mjesečni ili godišnji, cijelu konferenciju još uvijek mogu pogledati online. Kako biste pogledali snimke s konferencije, pretplatite se putem ove poveznice i postanite dio naše zajednice. Snimke će biti vidljive u rubrici srednja.hr+. O svim pogodnostima pretplate pročitajte ovdje.