Pretraga

Podsjećamo da, iako su referade zatvorene, možete do potvrda o studiranju – online

A- A+

Ne znamo zašto, ali mnogi studenti zaboravljaju kako se potvrde o statusu studenta mogu preuzeti online. Donosimo stoga kratki podsjetnik kako tijekom ljeta, dok su tete iz referada na godišnjem odmoru, možete do svojih potvrda.

Referada na Fakultetu prometnih znanosti | foto: srednja.hr

Sveučilišni računski centar Srce unaprijedio je aplikaciju za izdavanje potvrda o studiranju, što posebno ide u prilog nekolicini izvrsnih studenata koji paralelno studiraju više od jednog studija.

– Nova verzija sustava za izdavanje e-potvrda o statusu studenta omogućava izdavanje potvrde za svaki upisani studij studenta, objavili su iz Srca.

A do 30. rujna omogućeno je i izdavanje e-potvrde za narednu akademsku godinu (naravno, samo ako ste je upisali).

Potvrde možete preuzeti na stranicama Srca.

U sustav se možete prijaviti pomoću svog AAI@EduHr identiteta (podaci za Studomat) ili na bilo koji drugi način prijave u sustav e-Građana (primjerice, mobilnog bankarstva).

Ako ste upisani u godinu, prikazat će Vam se tablica s upisima godine. Klikom na Nova potvrda u tablici, sustav će izdati potvrdu o statusu studenta u pdf formatu. Također, možete preuzeti i potvrdu koju ste ranije izradili.

Generirana potvrda sadržava elektronički pečat zbog kojeg je, također na stranicama Srca, moguće provjeriti njezinu autentičnost.