Pretraga

Pokazali srce: Splitski studenti darovali 40 litara krvi te odmah najavili novu akciju

A- A+

Studenti splitskog FESB-a i okolnih fakulteta u akciji su, provedenoj u četvrtak, darovali ukupno 40 litara krvi. Kao da to nije dovoljno, FESB je već najavio kako iduću akciju pripremaju u prosincu.

Akcija darivanja krvi na splitskom FESB-u | foto: FESB

– Veseli što ni ova teška i nesigurna vremena ne uspijevaju poremetiti prave ljudske vrline i motiviranost za pomoć bolesnima sa značajnim zdravstvenim poteškoćama. Posebne zahvale i čestitke idu za više od dvadeset novih pristupnica i pristupnika koji su proširili obitelj darivatelja krvi FESB-a i koji su postali dragocjeni kotačić u procesu liječenja bolesnih, poručuju sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

S FESB-a su se pohvalili kako je, “unatoč pandemijskim uvjetima, više od 110 studentica, studenata, djelatnica i djelatnika FESB-a uz pojedinačnu potporu dragih “susjeda” s Pomorskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišne knjižnice i Sveučilišnog računskog centra” došlo darovati krv u u akciji koju su imali u petak. No, budući da svi nisu bili adekvatni darivatelji, krv je darovalo njih 91. Time je prikupljeno preko 40 litara krvi.

– U konačnici, šaljemo zagrljaj zahvalnosti svima koji su se odazvali akciji, darovali krvi ali i svima u lancu izvršenja i potpore ovom humanitarnom događaju – djelatnicima Centra za transfuzijsku medicinu KBC Split, GDCK Split i Studentskog centra te vlasnima kafića FESB i djelatnicima i upravi FESB-a, poručuju s fakulteta.

Kao da akcija nije bila dovoljna, već su najavili i sljedeću, i to uoči Božića, 14. prosinca 2021.