Pretraga

U ponudi smještaj u dva naselja: Poznato kada se otvara natječaj za studentske domove u Rijeci

A- A+

Bliži se kraj nastave u ovoj akademskoj godini i ljetni ispitni rok, a samim time studentski će centri početi objavljivati natječaje za smještaj u studentskim domovima. Studentski centar u Rijeci već je objavio informacije o tome kada će natječaj biti raspisan, kao i kada studenti mogu očekivati njegove rezultate.

Studentski dom I. G. Kovačić|foto: Studentski centar Rijeka

Kako su priopćili iz SC-a Rijeka, natječaj za dodjelu subvencioniranog stanovanja redovitim studentima u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka bit će raspisan krajem lipnja, odnosno početkom srpnja. 

Izdvojeni članak

Raste broj turista u studentskim domovima u Hrvatskoj: Ova nam brojka to najbolje pokazuje

– Očekujemo da će rok za dostavu molbi biti do 19. srpnja za slanje poštom, odnosno do 22. srpnja 2019. godine za osobnu dostavu. Privremena rang lista bit će objavljena 2. kolovoza 2019. godine. Nakon objave privremene rang liste studenti mogu podnijeti pisani prigovor Povjerenstvu za rješavanje prigovora Studentskog centra Rijeka. Žalbeni rok traje osam dana od dana objavljivanja Privremene rang liste. Povjerenstvo za rješavanje prigovora razmotrit će prigovore koji su zaprimljeni u navedenom roku te najkasnije u roku od 15 dana donijeti odluku o prihvaćanju ili odbijanju prigovora studenata te utvrditi i objaviti konačnu rang listu, poručuju iz riječkog SC-a.

Dodaju, konačna rang lista bit će objavljena do 23. kolovoza, a nakon toga i naputak za useljenje u smještajne objekte Studentskog centra Rijeka. Iz SC-a napominju kako su navedeni datumi informativne prirode i podložni su promjenama.

Od pravila koje su u svojoj obavijesti studentima izdvojili ono je da su studentski centri obavezni, od ukupnog broja smještajnih kapaciteta obnovljenih ili izgrađenih sredstvima iz Strukturnih fondova EU-a najmanje 50% ili prema postotku koji je definiran u potpisanome ugovoru o izgradnji objekta, namijeniti  studentima u nepovoljnom socioekonomskom položaju.

– Nadalje, Studentski centar Rijeka zadržava pravo rasporeda studenata u studentska naselja, poručuju iz SC-a Rijeka i naglašavaju – sve najnovije informacije pratite na njihovoj web stranici.

Podsjetimo, riječkim studentima nudi se smještaj u dva studentska naselja. Naselje I.G. Kovačić na zapadu Rijeke je izgrađeno prije više od 40 godina i sastoji se od pet objekata, a Naselje Trsat je izgrađeno novo naselje smješteno na istoku Rijeke.