Pretraga

Potpisan milijunski ugovor: Još jedan grad krenuo u izgradnju Studentskog centra i doma

A- A+

Studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu mogu odahnuti jer će uskoro pitanje smještaja za neke od njih biti riješeno. Naime, Međimurska županija kreće u izgradnju Studentskog centra za svoje studente.

Foto: srednja.hr

Dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer i ispred tvrtke investitora Goran Čorak, uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca, jučer su potpisali ugovor vrijedan 9, 5 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

Ovako nakon 10 mjeseci gradnje izgleda budući supermoderni studentski dom u Varaždinu

Radovi kreću ovih dana 

Potpisom tog ugovora kreće se u izgradnju Studentskog centra s 32 ležaja, 23 sobe, restoranom, knjižnicom, studentskim kafićem i drugim popratnim sadržajima.
S radovima se kreće ovih dana, priopćili su iz Županije, te naglasili kako će ovime studentski život u Međimurju biti poboljšan i dodatno oplemenjen. 

Većinu bespovratnih sredstava za revitalizaciju i prenamjenu starog vojnog kompleksa sufinancira Europska unija, a sa 130 tisuća kuna projekt je poduprla i Međimurska županija. 

– Potpisivanjem ugovora s izvođačem adaptacije zgrade 22G na prostoru bivše vojarne krenut ćemo s građevinsko – obrtničkim radovima. Radovi će krenuti kroz par dana i nadamo se da će u što kraćem roku našim studentima omogućiti smještaj i sve što im je potrebno da im olakša i omogući kvalitetniji studentski život, riječi su dekanice Breslauer.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako je dom na Savi izgledao prije 30 godina

Projekt bi trebao privući i studente izvan regije 

Izgradnja centra dio je projekta ‘Uključivo studiranje’, kojim bi se trebali osigurati niži troškovi studiranja. Samim time, smatraju iz županije, studiranje će biti atraktivnije i dostupnije svima uz stvaranje Međimurja kao prave studentske regije.

– Dugo smo se svi zajedno borili za ovaj uspjeh, svatko na svoj način, i svatko na svojoj razini, pa je sada pravo vrijeme da dignemo još jednu dizalicu na području ove bivše vojarne. Nakon svih ulaganja u revitalizaciju ovog prostora, MEV-a, TIC-a, REDEA-e, HRT-ovog regionalnog centra i prostora kojeg koriste naše udruge i klubovi, vrijeme je da u Međimurju sagradimo pravi studentski centar na ponos svim studentima, posebice onima koji će se zbog istog odlučiti za ostanak u svom rodnom kraju“, kazao je prilikom potpisivanja ugovora župan Posavec.

Foto: medjimurska-zupanija.hr