Pretraga

Poznati prosjeci po fakultetima u Zagrebu i Splitu: Do dobre ocjene najteže na diplomskom KBF-a

A- A+

Studentski centri u Zagrebu i Splitu objavili su prosjeke ocjena po fakultetima u ta dva velika grada. Zanimljivo, ispada da je do dobre ocjene lakše doći na diplomskom FER-a, gdje je prosjek 3,399, nego na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, čiji studenti imaju prosječnu ocjenu 2,739.

indeks

Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

Budući da se za smještaj u studentske domove studentima boduje prosjek u odnosu na “prosjek prosječnog studenta” njihova fakulteta, studentski su centri objavili koliko iznose prosjeci ocjena po fakultetima. Rezultati su pomalo začuđujući, no valja napomenuti da se radi o prosjecima samo onih studenata koji su se javili na natječaj za smještaj.

Najmanji prosjek ocjena je onaj studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta, gdje studenti na diplomskoj razini u prosjeku prolaze s 2,739. Prosjek na preddiplomskoj razini je 3,863. Dobiti dobru ocjenu na studijima teologije i katehetike, dakle, nije nimalo lako.

Jedan faks nemoguće je prestići

Nešto lakše je čak i studentima FER-a, gdje je prosjek na preddiplomskom 3,463, a na diplomskom 3,399. Visoka škola za informacijske tehnologije pak ima očito teže ispite. Ondje je prosjek na preddiplomskoj razini tek 2,789.

Na Veleučilištu Velika Gorica studenti diplomskog studija imaju prosjek čak 4,865, dok je one sa ZŠEM-a nemoguće prestići jer je prosjek ondje 5.0.

PROUČITE PROSJEKE:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Split: Najbolji budući umjetnici i forenzičari

Studentski centar Split dao je nešto detaljnije podatke pa je vidljivije koliko je studenata ušlo u računanje prosjeka za pojedini fakultet.

Najbolji prosjek ondje na preddiplomskoj razini imaju studenti Umjetničke akademije (4,396), a na diplomskoj studenti Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti (4,488).

PROUČITE PROSJEKE:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Poznati prosjeci po fakultetima u Zagrebu i Splitu: Do dobre ocjene najteže na diplomskom KBF-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap