Pretraga

Pozor, studenti: Ako ste na natječaju za dom ostvarili jedan bod, možete dobiti sobu

A- A+

Studentski centar u Zagrebu ponovno je spustio bodovnu granicu za useljenje u domove. Ovoga puta sobu mogu dobiti oni koji su na natječaju ostvarili minimalno jedan bod, a useljenje se vrši do popunjenja slobodnih mjesta.

Foto: Dominik Smolak

Studentski centar u Zagrebu izvijestio je kako je ponovno spuštena bodovna granica za useljenje u studentske domove, te ona sada iznosi jedan bod. Studenti će useljavati do popunjenja slobodnih kapaciteta.

Rok za useljenje je pet dana

– Studenti koji će zatražiti pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove u roku od pet radnih dana od dana dodijeljenog prava na smještaj u studentski dom. U protivnom smatrat će se da su odustali od smještaja u akademskoj godini 2020./2021. te će isto biti dodijeljeno drugome. Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice ispunjavaju obrazac s traženim podacima te se trebaju osobno (zbog epidemiološke situacije preporučujemo e-mailom) javiti Poslovnici za smještaj studenata radi rasporeda, koji će biti napravljen sukladno slobodnim kapacitetima u studentskim domovima, stoji u obavijesti SC-a.

Ostvareni broj bodova na natječaju za smještaj studenta u studentske domove za akademsku godinu 2020./2021. studenti mogu vidjeti na ovdje.

Izdvojeni članak

Studenti otkrivaju kako se pripremaju za zimski ispitni rok, ali i varaju li na online ispitima

Kod useljenja se plaća depozit i pokazuje liječnička potvrda

Iz SC-a ističu i kako će useljenje biti moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

– Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, stoji u obavijesti SC-a.

Valja naglasiti i kako prema novom pravilniku stanari koji usele u dom do 15. dana u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a od 16. dana u mjesecu plaćaju polovicu iznosa mjesečne stanarine. Također, prilikom useljenja stanar je dužan podmiriti iznos prve mjesečne stanarine koja će se knjižiti kao depozit. Iznos depozita jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo, obavijestili su iz SC-a.

Za dodatne informacije možete se obratiti Poslovnici za smještaj (Savska 25), a radno vrijeme sa strankama je radnim danom od 8 do 15h. SC u ovom slučaju možete kontaktirati telefonski na brojeve 01/4593-641, 01/4593-582, 01/4593-570 ili putem maila [email protected].