Pretraga

Premijer Plenković održao predavanje na Harvardu: ‘Razgovarao sam sa studentima’

A- A+

Hrvatski premijer Andrej Plenković, posjetio je Harvard gdje je održao predavanje o demokratskim izazovima i budućnosti Europe. Nakon toga, odgovarao je na pitanja profesora i studenata, a o svemu se oglasio na svom Twitter profilu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, ovoga je tjedna posjetio Harvard gdje je održao predavanje o demokratskim izazovima i budućnosti Europe. Tamo je, naime, istaknuo svoje zalaganje za koncept modernog suverenizma, koji podrazumijeva promicanje hrvatskih nacionalnih interesa unutar europskog okvira.

– Hrvatska je odlučila udružiti svoj suverenitet s drugim europskim zemljama i postići strateške nacionalne ciljeve s više snage, financijske sposobnosti i više sigurnog prostora u krizama nego što bi to mogli samostalno, rekao je Plenković.

Nakon predavanja, premijer je odgovarao na pitanja profesora Grzegorza Ekiertab, direktora Centra za Europske studije Minda de Gunzburg Sveučilišta Harvard, a na koncu i na studentska pitanja, prenosi HRT.

Izdvojeni članak

Dok sindikati bruje o štrajku, Plenković poručuje: ‘Mi smo u mandatu povećali plaće između 25 i 40%’

– Razgovarao sam sa studentima i o važnosti zajedničke podrške Ukrajini, rješavanju energetske krize te jačanju transantlantskog partnerstva, napisao je Plenković na svom službenom Twitter profilu.

Osim toga, izrazio je svoju želju da ojača ‘mainstream’ nasuprot krajnjoj ljevici i desnici te je govorio kako je Hrvatskoj puno bolje u EU. Kao dokaz tomu, istaknuo je da Hrvatska ulazi u šengen i Eurozonu te da je kreditni rejting Hrvatske najbolji do sada prema podacima tri najveće agencije.