Pretraga

Preminula omiljena profesorica Filozofskog, s fakulteta se oprostili od nje

A- A+

U 79. godini života preminula je dugogodišnja profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Gordana Slabinac, javljaju s Odsjeka za komparativnu književnost na kojem je bila zaposlena niz godina. S fakulteta izražavaju sućut obitelji.

Foto: Unsplash

– S dubokom tugom javljamo da je jučer, 19. prosinca 2023. preminula naša draga kolegica i omiljena profesorica Gordana Slabinac, objavio je Odsjek za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Kako stoji u njenoj biografiji, Slabinac je rođena 1945. u Osijeku, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju.

– Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik. Na Odsjeku za komparativnu književnost izabrana je 1971. za asistenticu. Magistrirala je i doktorirala obranivši radnje iz područja moderne književnosti. Potom je birana za docenticu, te izvanrednu profesoricu na Katedri za opću povijest književnosti. Surađuje u različitim znanstvenim i književnim časopisima, te prevodi s engleskog i njemačkog jezika, stoji u njenoj biografiji.

Izdvojeni članak
Pavica Gvozdić

Poznata pijanistica koja je preminula bila je dugogodišnja profesorica u Zagrebu: ‘Bila je blaga i uvijek nasmijana’

Na Filozofskom fakultetu vodila je  izborne kolegije iz europske i hrvatske književne avangarde, poetike fantastične književnosti, semantike ironije i groteske, parodije kao intertekstualnog žanra, poetike realizma i modernizma, te postmodernizma. Kako navode s Fakulteta, Slabinac je surađivala i na različitim projektima odobrenim od Ministarstva znanosti i tehnologije.

– Odsjek izražava iskrenu sućut profesoričinoj obitelji, poručili su s Odsjeka za komparativnu.