Pretraga

Preminuo istaknuti profesor i znanstvenik: ‘U mnoštvu se isticao svojim ljudskim osobinama’

A- A+

Nakon duge i teške bolesti u 68. godini života preminuo je profesor emeritus Vladimir Mrša. Od njega su se oprostili s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu gdje je predavao i odgojio mnoge generacije studenata i mladih znanstvenika. Bio je i glavni tajnik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske kao i redoviti član u Odjelu bioprocesnog inženjerstva. Opisali su ga kao vrsnog znanstvenika koji je za života primio mnoge nagrade i priznanja, ali da je prije svega bio prijatelj i kolega.

crno bijela fotografija preminulog profesora

Foto: HATZ

Profesor emeritus i znanstvenik Vladimir Mrša preminuo je tijekom vikenda u 68. godini života nakon duge i teške bolesti. Vijest o njegovoj smrti objavio je Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu gdje je predavao studentima i odgojio generacije mladih znanstvenika.

– Njegovim odlaskom znanstvena zajednica izgubila je uvaženog člana, vrsnog znanstvenika, entuzijasta znanstvenog publiciranja i zagovornika otvorene znanosti, ali prije svega dragog prijatelja i kolegu. Zauvijek će ostati u našim srcima i trudit ćemo se opravdati njegovo povjerenje te ćemo se i dalje zalagati za izvrsnost u znanstvenim istraživanjima i promicanje otvorene znanosti, poručili su s PBF-a.

Izdvojeni članak

Tuga u akademskoj zajednici: Preminuo ugledni profesor ekonomije

Osim što je predavao na fakultetu, bio je i glavni tajnik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske kao i redoviti član u Odjelu bioprocesnog inženjerstva. Iz HATZ-a su istaknuli kako je svojim ‘trudom, radom i pozitivnom energijom značajno doprinosio razvoju znanosti kao i razvoju Akademije’.

– U mnoštvu se isticao svojim ljudskim osobinama. Bio je vrhunski stručnjak koji je s velikom željom dijelio svoje znanje i rado pomagao kolegama. Za svoj rad i zasluge primio je niz znanstvenih i stručnih nagrada, priznanja i odlikovanja. Hvala profesoru Mrši na iznimnom doprinosu radu Akademije, podršci, znanju i savjetima koje je nesebično dijelio. Ostat će nam u trajnom sjećanju kao veliki stručnjak i veliki prijatelj, poručili su iz HATZ-a.