Pretraga

[Prijelomna vijest] Požar u studentskom domu Cvjetno naselje

A- A+

Kako nam javljaju studenti smješteni u domu Cvjetno naselje, u 4. paviljonu oko 15 sati izbio je velik požar. U ovim trenucima, nakon intervencije policije i vatrogasaca, vatra je ugašena. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih.

Foto: Ivan Žagar

Kako nam je rekao student Željko Poljak, oko 15 sati nalazio se u 5. paviljonu Cvjetnom naselja, kada je čuo metež i buku. Pogledavši kroz prozor, vidio je vatru koja se širi 4. paviljonom.

– Nastala je panika među studentima kad se vatra krenula širiti. Vatra je sada ugašena, studenti se nalaze ispred paviljona i uglavnom su na telefonima, zovu svoje bližnje. Panike više nema, kaže nam Poljak i dodaje kako trenutno vatrogasci izvana ruše prozore kako bi ušli u izgorene prostorije.

Poljak nam kaže i kako je, prema njegovoj procjeni, vatrom zahvaćeno osam do devet soba, s time da ih je otprilike pet spaljeno do temelja.

Iz Studentskog centra su nam javili kako su trenutno u izvidu situacije.

Uskoro više informacija….

15:55

Studenti iz doma sumnjaju da je požar krenuo iz kuhinje

15:59

Studentski kapelan Don Damir Stojić objavio je fotografiju. Njegov ured nalazi se u samoj blizini požara.

16:01

Pogledajte kako izgleda mjesto požara nakon što su vatrogasci ugasili vatru

foto: srednja.hr

19:00

Priopćenje Studentskog centra pročitajte ovdje

19:05

Jedna osoba je ozlijeđena, ali ne u požaru, nego u prometnoj nesreći u koju su bila uključena vatrogasna kola.

– Vidio sam to s prozora sasvim slučajno dok sam gledao kako gase požar. Vatrogasac je krenuo iz ovog prolaza među paviljonima unazad, vjerojatno nije vidio tu osobu iza kamiona i pregazio je. Bilo je puno ljudi oko kamiona pa su ga relativno brzo upozorili, ali svejedno je ta osoba završila pod zadnjim kotačima.

Prolaz u kojem se dogodila nesreća

19:07

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu moli studente da za više informacija dođu do Uprave SN Cvjetno naselje.

19:43

HRT je u središnjem Dnevniku izvjestio kako je ženi koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s vatrogasnim kolima amputirana noga, dok su tijekom dana u Regionalnom dnevniku izvjestili kako je preminula.

20:00

Ekskluzivni video snimljen nekoliko minuta nakon početka požara u 4. paviljonu. Snimljen je iz neposredne blizine, s udaljenosti od 30 metara iz 5. paviljona. Više informacija ovdje.

Fotografija početka požara foto:srednja.hr

20:37

Novo priopćenje iz SC-a prenosimo u cijelosti.

– Uprava studentskog centra i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu telefonskim putem kontaktirali su sve stanare 4. paviljona “Cvjetno naselje”. Određeni broj njih nije se odazvao na svoje mobilne aparate te ovim putem molimo sve studente da obavijeste svoje kolege (cimere): ukoliko im je noćas potreban smještaj mogu se obratiti na porte studentskih naselja “Cvjetno”, “Dr. Ante Starčević” i “Stjepan Radić”. Na navedenim lokacijama osigurati će se alternativni smještaj dok se ne omogući povratak u neoštećene sobe u 4. paviljonu.

Studentske porte rade 0 – 24h

Molimo da pratite daljnje obavijesti na web stranici SC-a, vezano uz ovaj događaj.

21:30

Ekipa iz 5. paviljona na Cvjetnom pomogla vatrogascima u gašenju požar. Cijelu priču pročitajte ovdje.

21:55

Policija i vatrogasci osiguravaju prostor do jutra, a sutra na srednja.hr pratite sve novosti.