Pretraga

Prilika studentima i maturantima za tisućicu kuna puniji džep: U igri 54 stipendije, prijavite se

A- A+

Za učenike završnih razreda srednjih škola i redovne studente diplomskih studija pruža se odlična prilika za osiguravanje financijske potpore tijekom ove akademske, odnosno školske godine. Naime, Hrvatska elektroprivreda raspisala je natječaje za dodjelu 54 stipendije maturantima i studentima – 21 će biti za studente i 33 za maturante. Iznosi stipendija kreću se od 1.000 do 1.600 kuna, a natječaji su otvoreni od 8. do 22. studenoga.

Foto: Srednja.hr

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola te Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu kojih će se za školsku i akademsku godinu 2018./2019. dodijeliti ukupno 54 stipendije – 21 za studente i 33 za učenike završnih razreda srednjih škola.

Natječaji su otvoreni od 8. do 22. studenoga 2018. godine, a detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne su na službenoj internetskoj stranici HEP-a.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP-Proizvodnji ili HEP-Trgovini. Planiranim stipendiranjem učenika u školskoj godini 2018./2019. osigurat će se strukovni kadrovi u zanimanjima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava, osobito u terenskim jedinicama HEP-Operatora distribucijskog sustava.

Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna.

Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi 1.000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini isplaćivat će se mjesečni dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0.

U posljednjih desetak godina HEP je stipendirao više od 140 redovnih studenata visokih učilišta primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i iz polja društvenih znanosti. Osim kroz stipendije, HEP i donacijskim programima te projektima u partnerstvu s obrazovnim institucijama promovira suradnju gospodarstva s obrazovnim sustavom.