Pretraga

Prilika za praksu i druženje: udruga eSTUDENT prima nove članove

A- A+

Jedna od najpoznatijih studentskih udruga u državi, eSTUDENT, prima nove članove. Mogu se prijaviti svi studenti druge, treće i četvrte godine Ekonomije, FER-a, PMF-a i FBF-a. Ova udruga nove kandidate prima samo jednom godišnje, a prijave traju do 21. listopada.

Svaki student koji se učlani u udrugu može se angažirati koliko god želi, ovisno o vlastitom rasporedu. Sudjelovanje u raznim projektima s voditeljima timova donosi nemjerljivu vrijednost u obliku prijatelja, poznanika i prilika za razvoj karijere, ali i osobni razvoj. Ovoj udruzi glavni cilj je povezati najbolje studente i najbolja poduzeća u državi.

Izdvojeni članak

Studenti besplatno informatizirali bazu podataka Hajduka

Potreban prosjek iznad 3.0

Udruga eSTUDENT ne prima svakog studenta s ulice, odnosno postoje određeni kriteriji koje svi kandidati moraju ispuniti kako bi postali članovi. Uvjet je da je svaki član završio prvu godinu i da mu je prosjek ocjena iznad 3.0.

Također mora studirati na jednom od ogranaka u kojem udruga djeluje, to su Ekonomski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno- matematički fakultet i Farmaceutsko – biokemijski fakultet
Jedino vrijeme kad se studenti mogu prijaviti je upravo ovih dana, jer rok za prijavu ističe 21. listopada 2012. godine.

Izdvojeni članak

Studenti za studente – Radio Sava uskoro na netu

Testiranje idealna priprema za buduće traženje posla

Sami proces prijave ima par koraka. Prvo se svi korisnici trebaju na ovoj stranici prijaviti, te unijeti životopis i odabrati termin testiranja koji im odgovara. Nakon toga slijede prava testiranja, koja će sve kandidate odmah pripremiti i za ona ‘ozbiljna’ testiranja prilikom pravih zaposlenja.

Testiranjem se provjerava znanje informatike, poznavanje stranog jezika, verbalne fluentnosti te test uključenosti, kao i test timova. Sve skupa traje oko dva sata, no ne provjeravaju se svi dijelovi testiranja na svim kandidatima, već ovisi o tome na kojem fakultetu potencijalni član studira.

Informiranje o timu i uključenje u udrugu

Ukoliko studenti nisu čuli mnogo o ovoj udruzi, sad je pravo vrijeme da se informiraju o timovima. Na stranici eSTUDENTA mogu se pronaći neki projekti na kojima ova udruga radi.
Kad kandidat izabere tim koji mu se najviše sviđa, do 28. listopada može poslati motivacijsko pismo svom budućem timu s kojim bi htio raditi.

Kad ga odabrani tim primi, student odlazi na intervju s voditeljima i tamo može saznati sve što će zapravo raditi i što mu omogućava tim s kojim želi surađivati. Nakon toga preostaje samo uključivanje u udrugu i rad na brojnim projektima s odličnom ekipom.