Pretraga

Profesori na našim fakultetima su ‘kruti’? ‘Treba ti golub pismonoša za dogovoriti konzultacije’

A- A+

Ako ste ikada imali neko pitanje oko literature koju čitate za određeni kolegij, najjednostavnije je na fakultetu pitati profesora koji vam to i predaje za dodatno pojašnjenje. No, naši bivši i sadašnji studenti u Redakcija podcastu prisjetili su se kako je to njima izgledalo. Tako je brucoš, kada je postavio pitanje o djelu iz literature, dobio odgovor – ‘kolega pa sve vam piše u literaturi’. O tome, ali i kako je teško doći na konzultacije kod određenih profesora i kako bi trebalo poraditi na njihovom odnosu sa studentima poslušajte u nastavku teksta.

Foto: Pixabay

‘Kada sam pitao da mi se nešto pojasni, profesorica mi se samo nasmijala i rekla – pa to piše u literaturi’, komentirao je brucoš Hrvoje u našem Redakcija podcastu gdje smo pričali o učenju i kako bolje učiti. Tako smo se u razgovoru dotakli i toga kako u procesu učenja studentima nije uvijek sve jasno pa se s pitanjima odluče obratiti profesorima.

– Profesori znaju biti jako kruti. Ja, kada mi nešto nije bilo jasno, ja bih zaustavio profesora i pitao može li pojasniti nešto na brzinu jer mi nešto nije jasno. I onda se oni nekad ‘zbrkaju’ malo jer nisu navikli na to, ali ne može ti reći ne mogu ti objasnit ili da ti to piše sve u literaturi kad si ti već pročitao sve i dalje ti nije jasno, komentirao je Duje.

@srednja_hr Cijeli podcast poslušajte na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #profesori #profesor #faks #fakultet #studiranje #student #studenti #studentslife #konzultacije #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr

Dodao je i kako je u našem obrazovnom sustavu problem i previše formalnih oblika konzultacija.

– Bude kao ‘konzultacije su svake neparne srijede od 7:30 do 11 i morate se najaviti četiri dana prije’ valjda golubom pismonošom, rekao je Duje, a što smo još rekli o toj temi poslušajte u našem podcastu.