Pretraga

Promjene u visokom obrazovanju: Visoka škola postala dijelom Sveučilišta Libertas

A- A+

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarksjöld od ove godine više nije samostalna privatna institucija. Naime, ugovorom koji je nedavno potpisan, Dag Hammarksjöld postaje dijelom Sveučilišta Libertas.

Foto: Facebook stranica Sveučilište Libertas – Libertas International University

Sretnu vijest o pripajanju VŠMOD Dag Hammarksjöld Sveučilištu Libertas potonja je institucija objavila na svojim Facebook stranicama, ističući kako se vesele zajedničkoj suradnji i budućim izazovima.

Sveučilište Libertas prvo je privatno sveučilšte u Hrvatskoj, Razvilo se iz Visoke poslovne škole Libertas u Zagrebu i DIU Libertas međunarodnog sveučilišta u Zagrebu i Dubrovniku kao dvaju visokih učilišta koja su tijekom 2016. godine prerasla u sadašnju sveučilišnu instituciju. Danas se sastoji od četiri fakulteta i Poslovne škole, a od jeseni tome se pripaja i VŠMOD Dag Hammarksjöld.

Na Dag Hammarksjöldu studentima se nude studiji Međunarodnih odnosa i diplomacije te Održivog razvoja i diplomacije. Zanimljivost je i da na čelu Diplomatskog vijeća Dag Hammarksjölda sjedi bivši premijer i aktualni predsjednički kandidat Zoran Milanović.

https://www.facebook.com/LibertasInternationalUniversity/photos/a.177307812384749/2364716866977155/?type=3&theater