Pretraga

Studenti stomatologije imaju velike planove ovog tjedna: Građane će učiti oralnoj higijeni na više lokacija

A- A+

Studenti stomatologije nastavljaju tradicionalnu kampanju povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja. Sve dobne skupine će učiti o važnosti oralne higijene i kako ona utječe na zdravlje. Informacije će predstavljati u dva studentska doma, Studentskom centru te na Cvjetnom trgu. Ovo je već sedma godina zaredom tijekom koje provode svoju akciju.

Zubar, foto: Pixabay /ilustracija

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, zagrebačke studente očekuje već sedmu godinu zaredom informiranje o važnosti zdravlja usne šupljine. Na akciju od 18. do 21. ožujka su pozvale studentice zagrebačkog Stomatološkog fakulteta, ujedno i članice Javnozdravstvenog odbora Sara Martinić i Laura Mikulčić.

Zdrava usna šupljina, zdravo tijelo

Pod motom ‘Zdrava usna šupljina za zdravo tijelo’,  kampanja ove godine želi pojačati svijest javnosti o uzajamnoj vezi između općeg zdravlja i zdravlja usne šupljine te ispravnog održavanja oralne higijene.  Svjetski dan oralnog zdravlja se održava svake godine 20. ožujka.

– Prije šest godine naš je trud prepoznat i od strane rektora te smo nagrađeni Rektorovom nagradom, kao i od strane naše dekanice koja nas je nagradila Priznanjem za najbolju izvannastavnu studentsku aktivnost u 2018. godini. Obilježavanjem ovog dana u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar 2018. godine, zadobili smo pažnju tadašnjeg ministra zdravstva i Hrvatske Komore Dentalne Medicine. Cijeli projekt je podržan od strane Svjetske dentalne organizacije (FDI) i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, navode nam studentice Sara i Laura.

Izdvojeni članak
zubar u ordinaciji i pacijent na stolici

Svjetski je dan oralnog zdravlja: Studenti u Zagrebu imaju pravo na besplatni stomatološki pregled

Niz događaja: Studentske lokacije i trg u zagrebačkom centru

Cilj studenata dentalne medicine je ovog tjedna obavijestiti sve dobne skupine o važnosti oralne higijene. No, budući da akciju provode studenti dentalne medicine, ne treba čuditi da će se polovica lokacija ove akcije ticati lokacija gdje se okupljaju studenti.

Prva informativna kampanja u Studentskom domu Cvjetno naselje je kreće već ovog ponedjeljka i traje od 18 do 20 sati. Ovoga utorka, u isto vrijeme, studenti stomatologije planiraju biti u Studentskom domu Stjepan Radić. Uz ove dvije lokacije, o važnosti oralnog zdravlja ćete moći čuti više informacija i u srijedu na Cvjetnom trgu od 9 do 13 sati. Zadnja akcija u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja, rezervirana je u četvrtak. Tada će studenti stomatologije doći u Studentski centar u Zagrebu od 12 do 14 sati.

– Organizacija ovog događaja je u potpunosti volonterskog karaktera. S obzirom na izvrstan odaziv i reakcije studenata i prolaznika, još od našeg malog i prvog događaja u Studentskom Centru 2016. te veliku potporu medija i sponzora koji su prepoznali važnost ovog projekta, pozitivni smo te se nadamo da će interes za ovu akciju rasti i u budućnosti, zaključile su studentice Sara i Lara.