Pretraga

Provjerite koji su fakulteti spojili vikend s praznikom

A- A+

Na sutrašnji dan Hrvati diljem zemlje obilježavaju Dan neovisnosti, no budući da ove godine 8. listopada pada na utorak, neke su institucije odlučile spojiti vikend s neradnim utorkom. Provjerili smo koji fakulteti danas rade po punom rasporedu, a koji studenti uživaju u produženom vikendu sve do srijede.

Foto: srednja.hr

Hrvatska je svoju neovisnost stekla 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio jednoglasnu Odluku o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Stoga je sutrašnji Dan neovisnosti jedan od najvećih blagadana u našoj državi, a ujedno i neradni dan na koji će se proslaviti 12 godina neovisnosti. Ove godine 8. listopada kalendarski je pao na utorak pa smo odlučili doznati koji su fakulteti studentima omogućili produženi vikend te na kojim se današnja predavanja održavaju po punom rasporedu, a samo sutra ne rade.

MZOS radi normalno

Od odjela za odnose s javnošću MZOS-a smo doznali da u Ministarstvu svi rade svoj posao prema rasporedu uobičajenog radnog dana.

Fakulteti koji nisu spojili neradne dane

Okrenuvši brojeve nekoliko najvećih i najpopularnijih zagrebačkih fakulteta doznali smo da ih većina ipak danas održava nastavu po programu, dok će slobodan dan imati samo na Dan neovisnosti.

Među visokoobrazovnim institucijama koje nisu spojile vikend s neradnim utorkom su Fakultet političkih znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski, Ekonomski te Učiteljski fakultet. U razgovoru s referadama spomenutih ustanova doznali smo kako se današnji dan ni po čemu ne razlikuje od drugih radnih dana u tjednu.

Izdvojeni članak

Na FFZG-u produženi vikend – zbog štednje energije!

FER-ovci i medicinari uživaju u produženom vikendu

Za razliku od spomenutih fakulteta, zagrebački FER je svoje studente i profesore poštedio rada, stoga oni uživaju u produženim vikendu sve do srijede kada će se ponovno naći u predavaonicama ili hodnicima fakulteta.

Osim visokoobrazonih institucija koje su se našle na suprotnim stranama, postoji i jedan fakultet koji će ovaj ponedjeljak odraditi polovično. – Kolektivno nismo mogli uzeti slobodan dan i spojiti si neradne dane, ali tko je htio mogao je uzeti godišnji, objasnili su nam iz referade Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Drugim riječima, dio profesora će održati nastavu, dok ostatak odmara. Stoga je samo nekolicina studenata mogla kovati planove za četiri slobodna dana, a drugi dio sjedi i sluša predavanja svojih profesora.