Pretraga

Rektor oslobodio studente predavanja za vrijeme tekme, imaju i popust na hranu i piće: Gledanje organizirano i u domovima

A- A+

Protekle nedjelje otvoreno je Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, a svoj prvi nastup hrvatska reprezentacija ima ove srijede, kada će se sučeliti s Marokom. Već je poznato kako su škole sa samog vrha, iz Ministarstva obrazovanja, dobile zeleno svjetlo za praćenje utakmice u vrijeme nastave, a što je sa studentima? Pa, rektor Sveučilišta u Puli studente je oslobodio predavanja u terminu sutrašnje utakmice, a u studentskim domovima u Rijeci i Zagrebu organizirano je zajedničko gledanje utakmica.

Ilustracija: Unsplash

Točno u 11 sati u srijedu započet će prvi ogled hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, kazao je da se, ako postoji konsenzus ravnatelja i nastavnika, utakmice mogu gledati u školama za vrijeme nastave.

U Puli studenti oslobođeni predavanja

Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Marinko Škare odlučio je sve studente koji organizirano i na inicijativu Odbora za sport žele otići na gledanje utakmice, osloboditi predavanja u tom terminu. Kako su priopćili sa Sveučilišta u Puli, ovim potezom studentima žele omogućiti da uživaju u sportu i druženju i da, makar nakratko, predahnu od studentskih obveza.

Uz navedeno, u sklopu javnog gledanja utakmica Maroko – Hrvatska, Hrvatska – Kanada, Hrvatska – Belgija na Karolini u Puli, Grad Pula ušao je u suradnju sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli te je dogovoreno da će svaki student uz predočenje iksice imati 20 posto popusta na svu hranu i piće iz ponude tijekom gledanja utakmica, priopćeno je sa Sveučilišta u Puli.

Izdvojeni članak
razred učionica

Školska pedagoginja o gledanju nogometa u školi: ‘Nema potrebe da se nadoknađuje nastava’

Organizirano praćenje tekme za studente u Zagrebu i Rijeci

U pojedinim sveučilišnim gradovima organizirana su zajednička praćenja utakmica. Tako je Poslovnica za sport Studentskog centra u Zagrebu pozvala studente da se opreme navijačkim rekvizitima i nabace navijačke boje te dođu u dvoranu ‘PAUK’ u sklopu Studentskog doma ‘Stjepan Radić’. Ondje će se gledati sve tri predstojeće utakmice:

  • 23. studenog Hrvatska – Maroko od 11:00 h
  • 27. studenog Hrvatska – Kanada od 17:00 h
  • 1. prosinca Hrvatska – Belgija od 16:00 h

Iz SC-a Rijeka obavijestili su studente da će se sutrašnja utakmica gledati u Akvariju na Kampusu. Pozvali su studente da ondje dođu i prije 11 sati kako bi zauzeli što bolju poziciju, jer se Akvarij otvara ranije.

SUDJELUJTE U ANKETI:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap