Pretraga

Rektor se sastao sa studentskim predstavnikom, usred teških skandala pričali o sporednim stvarima

A- A+

Predsjednik Studentskog zbora Mihovil Mioković danas ujutro sastao se s rektorom Damirom Borasom. Podsjetimo, rektor ga je sinoć sazvao na sastanak, a kako nam kaže Mioković, danas su tek kratko porazgovarali o jednom projektu, dok se aktualnih skandala nisu doticali.

Mihovil Mioković | foto: Hrvatska akademska zajednica

Sinoć smo izvijestili kako je zagrebački rektor Damir Boras ekspresno sazvao sastanak s predsjednikom Studentskog zbora Mihovilom Miokovićem. Dogodilo se to nakon objave našeg teksta s izjavama studentskih predstavnika o potencijalnom opozivu rektora, a indikativno je bilo i to da se student i rektor sastaju tek par sati prije sjednice Sveučilišnog savjeta, tijela koje nadzire zakonitost rada Sveučilišta.

Tema kao što je i pretpostavio

Upravo smo se čuli s Miokovićem koji nam je potvrdio da je sastanak završio. Trajao je, u suštini, jako kratko, od pet do deset minuta, a tema je bila, baš kao što je to jučer i rekao predsjednik Zbora – Borongajski kampus. Danas je tako, kaže nam, od rektora dobio potpis za revitalizaciju projekta Kampus, a s inicijativom će krenuti prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

– Pitao sam rektora kako je, rekao je da je dobro, tako je i izgledao, kaže nam Mioković.

Pitali smo ga i što je sa sjednicom Sveučilišnog savjeta te je li o tome razgovarao s rektorom. Nije htio previše, kaže Mioković, ispitivati rektora o pritiscima. Dodaje nam i da će na današnjem Savjetu biti prisutna i predstavnica novog saziva Studentskog zbora Nikolina Koprivnjak, no vjerojatno bez prava glasa budući da njen odabir kao predstavnice u tom tijelu nije stigao potvrditi Senat.

Danas se održava sjednica Savjeta

Napomenimo, danas se s početkom u 12 sati održava sjednica Sveučilišnog savjeta. Radi se o savjetodavnom tijelu koje nadzire rad zagrebačkog sveučilišta, a u slučaju da utvrde teške nepravilnosti o svemu mogu izvijestiti Hrvatski sabor. Osim toga mogu sazvati i sjednicu Senata na čiji dnevni red unutar svojih ovlasti mogu nametnuti čak i pitanje povjerenja rektoru Borasu. Više o njihovim ovlastima pročitajte ovdje.

Dnevni red današnje sjednice broji dvije točke – stanje na Filozofskom fakultetu i prijave za seksualno uznemiravanje – no, kako smo neslužbeno doznali govora će biti i o spornom produljenju ugovora o radu moćnom prorektoru Anti Čoviću, čiji je slučaj sam ministar Radovan Fuchs poslao na evaluaciju državnoj inspekciji rada.