Pretraga

Splitski studenti gladni: ‘Koja Bolonja, oćemo Bolognese!”

A- A+

Studenti na Sveučilištu u Splitu ovih dana nemaju pravo na svoje obroke u menzama. Njihove iksice su prazne i odbijaju se na blagajnama jer im prava na prehranu nisu još odobrena. To i ne bi bilo veliki problem da studenti barem znaju kad će se ponovno početi prehranjivati sukladno svom standardu. No, odgovora nadležnih institucija nema, a akademska godina počela je prije dvadeset dana.

Zbog toga je Hrvoje Bašić, predsjednik Mladeži hrvatskih liberala iz Splita poslao apel da se situacija što prije riješi. Bašić poručuje da nema države znanja, bez osnovnih studentskih prava. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Koja Bolonja? Oćemo Bolognese!

Mladi hrvatski liberali (mladi HSLS-a) prozivaju sve odgovorne za glad na splitskim fakultetima!

Ne, ne štrajkaju naši studenti (još uvijek) glađu, ali već nekoliko dana naše x-ice se uredno odbijaju na blagajnama, uz začuđene izraze lica kad čujemo onu famoznu rečenicu”Vaša prava na prehranu nisu odobrena tj. produžena!”.

No, to sve možda i ne bi bilo toliko tragično da ovaj slučaj ne traje već nekoliko dana u splitskim menzama i domovima, a kako nam kažu, i potrajati će do daljnjega?!

Zanimljivo je kako studenti moraju biti revni u podmirivanju svojih dugovanja i potraživanja od strane svojih fakulteta, a rokovi uplata se moraju strogo poštivati!

Tko nas poštuje, pitamo Vas?

Da bude još smješnije, pojam socijalne politike za Vas, sve odgovorne, je nepoznat gospodo! Ista prava na prehranu polažu i oni u Splitu, i oni koji su i 40 kilometara od Splita!

Mi koji živimo Splitu, mi koji smo na materinoj spizi, se solidariziramo sa svim kolegama u studentskim domovima, i u svojim skromnim podstanarskim stanovima!

Nema faksa bez studenata, i položenih ispita bez toplih obroka!

“Jadna ova država znanja – bez naših osnovnih studentskih prava!”

Predsjednik MHL-a Split


Hrvoje Bašić