Pretraga

Stanari moraju potpisati COVID-19 izjavu: Objavljene upute za useljenje u studentske domove u Rijeci

A- A+

Nakon što su objavljeni rezultati natječaja za studentske domove u svim većim studentskim gradovima, ovoga tjedna studenti koji su ostvarili pravo polako počinju s useljenjem u svoje sobe. Studentski centar u Rijeci objavio je naputak za useljenje prema kojemu studenti, između ostaloga, pri useljenju moraju priložiti potpisanu COVID-19 izjavu.

Foto: Unsplash

Studentski centar u Rijeci prošlog je tjedna objavio konačne rezultate natječaja za smještaj u studentskim domovima, a nakon toga izašle su i upute za useljenje u domove.

Studenti moraju platiti prvu stanarinu do 5. rujna, inače ostaju bez mjesta

Kako stoji u dokumentu, studenti viših godina studija, odnosno ‘stariji’ studenti koji se nalaze na popisu za useljenje u Studentsko naselje Trsat i Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić isto mogu obaviti u periodu od 1. rujna do 15. rujna u vremenu od 08:15 do 15:00 sati. Brucoši useljenje mogu obaviti od 1. listopada do 8. listopada. Uz opravdane razloge i dokaz studenti mogu tražiti produljenje tog roka. Brucoši koji ranije moraju useliti u dom radi obaveza na fakultetu mogu poslati molbu u upravu doma.

U naputku SC-a u Rijeci navodi se i kako se prilikom useljenja naknada za smještaj plaća unaprijed, a tijekom boravka u objektu smještaja plaća se najkasnije do 10. u mjesecu za tekući mjesec ili do datuma dospijeća naznačenog na računu.

– Svi studenti (stariji i brucoši) rezervaciju kreveta potvrđuju uplatom prve stanarine koja se mora izvršiti do najkasnije 5. rujna 2021. godine (brucoši preddiplomci i brucoši diplomci potvrđuju rezervaciju sobe uplatom stanarine za listopad 2021., a stariji studenti plaćaju stanarinu za rujan 2021.). Za studente koji ne izvrše uplatu do zadanog roka smatrat će se da su odustali od korištenja subvencioniranog stanovanja te će Studentski centar Rijeka na ‘njihovo’ mjesto pozvati studenta s liste čekanja, piše u naputku SC-a u Rijeci, a primjere uplatnica možete pronaći ovdje.

Izdvojeni članak
studentski dom pula

U Puli odobreni novi studiji i proširen studentski dom: Provjerili smo gdje još ima mjesta

Kod useljenja se mora potpisati COVID-19 izjava

Kada je riječ o samom postupku useljenja, studenti na mjesta koja su im rezervirana mogu useliti isključivo osobno. Na dan useljenja studenti su dužni predati nekoliko dokumenata.

U to ulazi liječnička potvrda koja dokazuje da student nema zdravstvenih kontraindikacija za smještaj u studentski dom ne starija od deset dana. Student koji ne donese liječničku potvrdu neće moći obaviti useljenje. Zatim je potrebno priložiti dvije osobne fotografije dimenzija 3 × 3,5 cm, dokaz o uplati prve stanarine te važeću osobnu iskaznicu.

Osim svega navedenog, studenti moraju donijeti i potpisanu COVID-19 izjavu. Riječ je o obrascu SC-a u Rijeci čijim potpisom studenti potvrđuju da nemaju propisanu mjeru samoizolacije, upoznati su s odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, nisu pozitivni na virus SARS-CoV-2 i nemaju simptome. Svojim potpisom izjave studenti jamče i da poštuju sve propisane preventivne mjere zaštite od zaraze virusom SARSCoV-2, kako one od strane SC-a, tako i mjere koje propisuju druge institucije poput MUP-a i HZJZ-a. Također, studenti se obavezuju da će obavijestiti SC o samoizolaciji, pozitivnom nalazu te simptomima bolesti. Studenti se prilikom useljenja trebaju izjasniti i jesu li bili pozitivni na virus te jesu li i kada bili testirani.

Detaljno naputak o useljenju u riječke studentske domove, kao i izjavu koju potpisuju studenti, možete proučiti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [898.82 KB]