Pretraga

Studente zatekao prizor na fakultetu: Netko je sprejem išarao ulaz Filozofskog, na terenu i policija

A- A+

Studente Filozofskog fakultete u Splitu ove je srijede dočekao prizor vandaliziranog pročelja zgrade. Nepoznati su počinitelji crvenim sprejem grafitirali poruke podrške Palestini, a o svemu je obaviještena i policija.

Foto: Dalmacija Danas

Studenti koji su se ove srijede našli kod Filozofskog fakulteta u Splitu, ostali su zatečeni prizorom vandaliziranog pročelja zgrade. Kako doznaje Dalmacija Danas, nepoznati počinitelji su crvenim sprejem našarali grafite s porukama podrške Palestini.

– Stop suradnja s Israhellom, from river to the sea, Palestine will be free, FFST shame on you, stoji napisano na pročelju Filozofskog fakulteta.

Izdvojeni članak

Ispred Filozofskog osvanuo transparent podrške za Palestinu: ‘Dosta šutnje’

Na teren je izašla i policija. Portal Dalmacija Danas poslao je upit o ovom događaju splitskoj policiji koja im je rekla da su zaprimili dojavu o vandalizmu te da je na Fakultetu odluka hoće li podići kaznenu prijavu protiv počinitelja. Inače, prema Odluci o komunalnom redu, koja je stupila na snagu u rujnu 2023. godine, kazne za ovakva oštećenja imovine na javnim institucijama kreću se od 260 do 1.320 eura.

Podsjećamo da je krajem svibnja na zgradi Filozofskog fakulteta u Zagrebu osvanuo transparent podrške za Palestinu. Iza svega su stajali neformalno okupljeni studenti i studentice koji su pozvali ostatak akademske zajednice na akciju kontra genocida i za slobodnu Palestinu.