Pretraga

Studenti ocjenjivali hranu u menzi, dobili su vrijedne nagrade među kojima je i besplatan dom

A- A+

Besplatan smještaj u domu za iduću godinu ili laptop samo je dio nagrada koje su mogli osvojiti studenti koji studiraju u Splitu i hrane se u menzama. Naime, kako bi poboljšao studentsku prehranu i ponudu u svojim restoranima, Studentski centar Split pokrenuo je još prije tri godine nagradni natječaj ‘Ocjeni spizu i nagrada je blizu’. Studenti su u ovom krugu prehranu ocjenjivali od ožujka do lipnja.

Ako ispred bilo koje menze sretnete nekog studenta i pitate ga kakva mu je hrana u menzi, gotovo da i nema onog koji ne bi imao neki odgovor na to pitanje, pozitivnu ili negativnu ocjenu, savjet za poboljšanje. Studentski centar u Splitu već se tri godine trudi doznati što studenti misle o prehrani, a sve kako bi poboljšali kvalitetu tamo gdje mogu.

Studenti hranu ocjenjuju putem aplikacije

Da bi motivirali studente na slanje povratnih informacija, naime, pokrenuli su nagradni natječaj ‘Ocjeni spizu i nagrada je blizu’. Natječaj u kojem su studenti ocjenjivali menze odvijao se od ožujka do lipnja, a sada su dodijeljene nagrade vrijedne 10.000 eura.

– Nagrade su bile odlične. Izdvojiti tri do četiri minute vremena dnevno na ostavljanje komentara, stvarno nije problem. Ove godine nije bilo mjesečnih nagrada i to bi bilo dobro vratiti u praksu radi motivacije studenata za sudjelovanjem, riječi su studentice Maje Šuljak, dobitnice trećeg mjesta u kategoriji ‘najkorisniji ocjenjivač.

Studenti hranu ocjenjuju putem mobilne aplikacije UNISpoT. Kako objašnjavaju iz SC-a Split, dijelili su ocjene od jedan do pet i ostavljali komentare o kvaliteti hrane. Osim u spomenutoj kategoriji ‘najkorisniji ocjenjivač’, nagrada se dodijelila u kategoriji ‘najaktivniji ocjenjivač’ i ‘račun s najviše različitih proizvoda’.

– Na sudjelovanje su me potaknule bogate nagrade. Osvojio sam laptop i nagrada je odlična, kaže student Darko Vujica, dobitnik drugog mjesta u kategoriji ‘najkorisniji ocjenjivač.

Izdvojeni članak

VIDEO: Bili smo na ručku u splitskoj menzi u samom centru grada: ‘Kao kod bake’

Neki dobili i besplatan smještaj u domu

I SC-a su uočili da je sve više studenata koji se uključuju u ocjenjivanje, a ove su akademske godine hranu ocijenili čak 156.790 puta. Također, prosječna ocjena hrane značajno je prerasla prošlogodišnju i sada iznosi 4,559. Kako navode iz SC-a, brojke pokazuju želju studenata za poboljšanjem kvalitete prehrane u restoranima studentske prehrane, međutim smatraju da i pokazuju napor SC-a da unaprijedi kvalitetu prehrane i usvoji komentare studenata. Ove su godine studenti mogli osvojiti dvodnevne ulaznice za Ultra Music Festival, laptop ili mobitel, a glavna nagrada je besplatan smještaj u studentskom domu za akademsku godinu 2024./25.  ili nagradno putovanje u jedan od gradova SEA-EU alijanse.

– Nagradnu igru sam već preporučio bratu i prijateljima. Bio sam u Zagrebu i Zadru, nije ni blizu kvaliteta kao u Splitu! I što se tiče i ponude i, raznovrsnosti i uređenost, kazao je jedan od dobitnika nagrade, student Tomislav Damjanović.

Studentica Ana Bjeliš dobila je besplatan smještaj u studentskom domu za iduću godinu i kaže – time je prezadovoljna.

– Primijetila sam veliki napredak u odnosu na prošlu godinu, osobito u glavnim nagradama. Preporučila bi što većem broju studenata da se uključi u nagradnu igru, ne samo zbog nagrada, nego i zbog poboljšanja prehrane. Hrana u splitskim menzama je neusporediva s ostalim u Hrvatskoj, ponajviše u pogledu izbora, ali i kvalitete, kaže Ana.

Inače, i naše Studentsko nepce nedavno je posjetilo splitsku menzu Indeks. Članovi naše redakcije dali su joj poprilično visoku ocjenu, o čemu više možete čitati ovdje i poslušati u videu: